Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.06.2015, 04:15   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick KPSS Genel Kültür'e Nasıl Çalışılır?

KPSS Genel Kültür'e Nasıl Çalışılır?


Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), kamu sektöründe çalışacak elemanları seçmek adına yapılan bir sınavdır. Sınava giren adaylar, aldıkları puanlara göre tercih yaparlar ve boş olan kadrolara yerleşirler. Kadrolarını aldıktan sonra devletin birer memuru olurlar ve çeşitli avantajlardan yararlanırlar. Devletin kurumlarında yer alan farklı kadrolar için farklı sınavlar ve oturumlar geçerlidir. Genel kültür sınavı ise her devlet memuru adayının çözmesi gereken zorunlu bir sınavdır. Genel kültür sınavı içerisinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel konular gibi ayrı kısımlar mevcuttur. Bu genel kültür sınavına nasıl hazırlanıldığı da oldukça önemlidir.

KPSS genel kültür sınavında en çok soru sorulan alan tarihtir. En büyük ağırlığın tarihte olması, yüksek puan alabilmek için tarih netlerinin de yüksek olması gerektiği anlamına gelir. Tarih ise ezbere dayalı bir alan olup, yorum yapmaktansa konu hakkında bilgi sahibi olunması önemlidir. Ancak konu hakkında temel seviyede bir bilgi sahibi olunursa, bazı sorular için yorum yapmak da mümkün olmaktadır. Bu nedenle tarih çalışmak için kişinin ezberini kuvvetlendirmesi gerekmektedir. Yazarak çalışmak bunun için en etkili yöntemlerden biridir. Kişinin not aldığı şeyler daha çok aklında kalır. Küçük kağıtlara alınan notlar kişinin gün içerisinde en çok gördüğü yerlere asılabilir. Böylelikle bu bilgiler ister istemez kişinin gözüne çarpacak ve akılda kalacaktır. Coğrafya çalışmak için de tarih ile aynı yöntemler uygulanabilir. Tarih ve coğrafya için, kişinin boş vakitlerinde konular ile ilgili belgeseller izlemesi de ders çalışmayı zevkli hale getirebilir. Böylelikle görsellik de sürece dahil olacak ve kişi öğrendiklerini daha uzun süre akılda tutabilecektir.

KPSS genel kültürün vatandaşlık kolu, büyük ölçüde hukuk konularını içermektedir. Bunların da bir kısmı ezber olup, güncel siyasi olaylar takip edildiğinde de bazı konular hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bunun için siyasi olaylara hakim olmak, televizyon, gazete ve dergileri takip etmek gerekir. Böylelikle öğrenilen konularla yaşanan güncel olaylar arasında bağlantı kurulabilir. Bu da öğrenilenlerin akılda kalmasını kolaylaştıracaktır.

Güncel konular kısmı için ise çalışılabilecek belirli bir konu olmamakla birlikte, kişilerin güncel olaylar hakkındaki bilgileri ve bu olayları takip ediyor oluşları önemlidir. Bazı kurumlar küçük dergiler halinde güncel konularda çıkan konuları özetlemişlerdir. Bu dergilerde ödül alan film ve yönetmenler, ulusal kuruluşlar ya da doğal afetler gibi güncel konular sınavında çıkabilecek konulara yer verilmiştir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla