Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.06.2015, 07:04   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Koç Burcuna Uygun Diyet Yapın

Koç Burcuna Uygun Diyet Yapın



Koç’un düşmanı tuz

Burçlar kuşağında Koç burcu baş ve yüz bölgesini temsil eder. Baş, düşünce ve bakış açısıyla ilişkilendirildiğinden Koçlar, toplum içinde keskin ve sivri düşüncelerini içlerinden gelen yakıcı duygularla ifade etmeyi severler. Baş ağrıları, migren veya sinüs, beyne kan hücumu Koçlar’ın sağlıklarında karşılaştıkları temel problemlerdir. Ateş elementinde olduklarından hiper tansiyon, kalp ve ülser problemlerine ve iltihaplara da meyillidirler. Beyin ve kas koordinasyonları güçlü olduğundan Koç burçları sportif faaliyetlerde bulunmayı çok severler ve bu onlar için yararlıdır.

Beslenmede, Potasyum ve fosfat eksikliği depresyona neden olurken, protein ağırlıklı zengin yiyecekler onları güçlendirecektir. Domates, fasulye, esmer pirinç, mercimek, ceviz, zeytin, soğan, marul, yeşillik, karnıbahar, salatalık, ıspanak, brokoli, muz, güneşte kurutulmuş kayısı, bal kabağı sofralarından eksik olmamalıdır. Ayrıca diyet yaparken kalsiyum içeren sütlü yiyecekleri ihmal etmemelidirler. Meyve yemeye daha fazla özen göstermeleri gerekir. Çok fazla sebze yemeyi sevmediklerinden yeşil sebze ağırlıklı beslenmeleri ve proteini ihmal etmemeleri diyetlerini rahatça gerçekleştirmelerini sağlar.

Alkollü içecekler, baharatlı yiyecekler ve tuz,Koç burcu insanının düşmanıdır. Bol su içmeye özen göstermeli, tahıl ve köklü sebzeler tüketmeli, tuzdan uzak durmalı; dinlenmeye ve rahatlamaya vakit ayırarak fevri yapılarını dengelemelidirler.

Hande Kazanova

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla