Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.01.2013, 17:43   #5 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Anime Çizim Dersleri

Anime Tarzı Göğüs Çizimleri

Bölüm 1
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bu derse bana sıkça sorulan sorulardan bir tanesini açıklayarak başlayacağım: Kadın göğsü nasıl çizilir?(aslında bunun hakkında ders verebileceğimi hiç düşünmemiştim)
Üzerinde düşünmeniz gereken önemli şeylerden birisi nesnenizin doğal görünmesini sağlamaktır. Bir arkadaşımın yaptığı gibi bir bayan vücudunu silikon eklenmemiş şekilde göstererek de çekici bir biçimde çizebilirsiniz.

İnsanların göğüs çizerken karşılaştıkları ana problemler göğsün şekli ve yeridir. Birçok artist (amatörlerin yanında profesyoneller de) göğsü nesnenin göğüs kafesine monte edilmiş balonlar gibi yapıyorlar. Bu pek de doğal bir görüntü değil. Eğer fanzinlerdeki tipleri incelerseniz, göğüslerin balonlardan daha çok yarım küre gibi yada ters çevrilmiş fincanlar şeklinde olduklarını görürsünüz.

Şimdi duruşu not edin. Soldaki gibi nesnenizin vücudunun merkezinden aşağıya doğru inen merkezi bir hat hayal edin. Göğüsler merkez çizgisinden 45 derecelik bir açı yapar ve kırmızı çaprazlarla gösterildiği gibi göğüs kafesinin yarısına kadar uzanırlar. Göğüsleri çok bitişik, çok ayrık ya da göğüs kafesinden daha da yukarıda çizmemeye dikkat edin, bunlar sıkça yapılan hatalardır. Yandaki örneklerde de görebileceğiniz gibi, 45 derecelik temel kural yeri her çeşit pozisyonda uyum sağlayacaktır.


Bölüm 2
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Burada da gövdeyi önden gösteren başka bir duruş şekli var. Göğüslerin hala nasıl vücudun merkez çizgisinden ayrı 45 derecelik bir açıyla yer aldığına dikkat edin. Ayrıca gölgelemeleri de inceleyin. Bir çok örneğe baktıktan sonra bu olayda (bir küreyi gölgelendiriyormuş gibi düşük kavisleri izlemektense) gölgelendirmenin göğüslere daha doğal bir görüntü kazandırdığını gördüm.

Bölüm 3
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
İşte burada da boyut ve yer için son bir pozisyon. Burada görmek daha zor fakat göğüsler hala merkez çizgisinden 45 derecelik bir açı yapıyor (resimde gösterilmediği gibi, bunun için üzgünüm). Soldaki göğsün tam bir küreden çok yarım küre şeklinde çizildiğine dikkat edin. Boyutu genişletmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz ama ben bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Bölüm 4
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Şimdi de boyun ve omuzlar üzerinde çalışalım. Omuzları çizdiğinizde omuzun dümdüz değil de aşağıya doğru düzgünce kıvrımları olduğuna dikkat edin. Özellikle gerçekçi bir görüntü istiyorsanız kaslı bir boyunun ve omuzların yapısını düşünmeye çalışın. Omuzlar daha çok elbise askısı şeklindedir ve dümdüz çizilmezler.
Bölüm 5
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Burada da çeşitli omuz pozisyonlarından birkaç örnek var. Omuzların asla dümdüz ve tekdüze çizilmediğine dikkat edin.
Bölüm 6
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Gövdeyle ilgili ele almak istediğim bir şey daha havadaki kolun nasıl çizildiği. Kişisel olarak bazen bunu zor buluyorum, bu yüzden üstünde çalışılması gereken bir şey. Eğer kol havadaysa o zaman gövdenin arkası meydana çıkar. Bayan gövdesi erkeğinki kadar yuvarlak ve kalabalık olmasa da yine de sırt bakımından fark edilir olması gerekir.
Üst gövdeyi çok dar yapmayın. Sağ göğsün en tepe kısmının nasıl dairenin içine doğru bükülmediğine dikkat edin. Göğüslerin tam bir küre olmadığını hatırlayın. Göğüsler omuz kaslarına bağlıdırlar.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla