Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.07.2015, 09:40   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Elektrikli Motosiklet Nasıl Çalışır?

Elektrikli Motosiklet Nasıl Çalışır?


Elektrikli motosiklet veya diğer bir söylemiyle elektrikli bisiklet, günümüzde oldukça yaygınlaşan bir ulaşım aracıdır. Oldukça tercih edilmesindeki sebeplerden en önemlileri fiyatının ucuz olması ve kullanımının ekonomik olmasıdır.

Elektrikli motosikletin çalışması için aküye ihtiyaç vardır ve şarj edilmesi gerekir. Elektrikli motosikletlerin arka tarafındaki teker motordur. Bu motor döndükçe elektrik üretir ve bu elektrik aküye aktarılır. Bu sayede daha ekonomik bir sistem elde edilmiştir.

Doğru kullanımla elektrikli motosikletlerin bu sistemi sayesinde daha uzun yol gitmeniz sağlanabilir. Örneğin, duracağınız yeri gördüğünüz an gaza basmayıp mevcut hızla devam ederseniz, bu sistem sayesinde duracağınız yere kadar aküyü şarj etmeniz sağlanacaktır. Ayrıca ilk kalkış esnasında gaza tamamen yüklenmezseniz, aküden çekilen elektrik azalacağından daha uzun yol gitmeniz sağlanabilir. Daha fazla yol gitmenizin bir yolu da otomobillerdekiyle aynıdır. Daha fazla dur kalk yapmak gidebileceğiniz yol mesafesini azaltır. Bu tüm araçların yakıt tüketimiyle ilgili temel bir ilke sayılabilir.

Ortalama dolu şarj bir aküyle 50 ile 70 km arası yol gidebilirsiniz. Bu mesafenin azlığı ya da çokluğu tamamen sizin kullanımınızla alakalıdır. Belli bir süre geçtikçe akünün ömrü azalmaya başlayınca bu mesafeler yarı yarıya kadar düşebilir. Bu durumda yeni akü almanız gerekmektedir.

Bir aküyü ortalama 5-6 saatte doldurabilirsiniz. Eğer çok daha uzun bir sürede şarj oluyorsa bakıma götürmenizde fayda olacaktır. Kısa sürede şarj olması da elektrikli motosikletlerin tercih edilmesinde önemli bir sebeptir. Akşam şarja koyup sabah uyandığınızda kullanıp, işe veya bir başka yere gitme imkanının olması insanların, özellikle gençlerin bu aleti tercih etmesinde önemli bir sebep olarak gözüküyor. Kimler bu aleti kullanmalı diye soracak olursanız; eviyle gideceği yer arası 10 ile 15 km arası olan kişiler, kullanacağı alanda çok fazla rampa olmayan bozuk, engebeli yol olmayan kişilerin kullanması daha mantıklıdır. Çünkü elektrikli motosikletler tasarım olarak düz yol için daha uygun gözükmektedir. Diğer araçlar kadar kuvvetli olmadığından o kadar zorlamaya dayanamazlar ve ömürleri kısalır. Bu sebeple çok fazla malzeme, yük taşımaya çalışmakta elektrikli motosikletlere zarar verebileceğini unutmamak gerekir. Ayrıca sürekli kullanımlarda da elektrikli motosikletlerin ömrü azalır. Yani şarj bitene kadar kullanıp sonra şarjı hemen doldurup yola devam ederseniz sık bir şekilde bu aletlerin ömrünü azaltırsınız.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla