Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 05:34   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Salatalık Maskesi Ne İşe Yarar?

Salatalık Maskesi Ne İşe Yarar?


Salatalık cildin doğal yapısının korunmasını sağlayan ve bunun yanında vücudun pek çok bölümü için faydası da olan doğal bir besin kaynağıdır. Salatalık pek çok ev yapımı doğal kürün içinde kullanıldığı gibi dışarıda satılan kozmetik ürünlerinin de önemli bir içerik ürünüdür. Özellikle pek çok kür ve kremde önemli bir içerik olarak kullanılmasının sebebi ise cildin nem oranını dengelemesi ve böylece yumuşak bir cilt yaratabilmesidir.

Salatalık maskesi adından da anlaşılacağı üzere içerisinde salatalık kabuk ya da direkt olarak kendisinin bulunduğu doğal kürlerdir. Göz çevresi, dudak çevresi ya da alın kırışıklıkları için gençleştirici bir etki yaratan bu doğal maskenin cilde olan faydaları saymakla bitmez. Peki, salatalık maskesi ne işe yarar?
  1. Cilt için gerekli olan nem dengesini sağlar, böylece yumuşak ve pürüzsüz bir cilt yaratır.
  2. Kırışıklıkların oluşma ihtimalini önler, böylece mimiklerin dahi neden olabileceği kırışık görünümünün düzelmesine katkı sağlamış olur.
  3. Mevcut cilt lekelerinin giderilmesi için oldukça etkilidir. Özellikle akne izi, güneş lekeleri gibi cilt izleri için salatalık suyu iyi gelir. Cilt renginin korunmasına katkı sağlar.
  4. Salatalık lapa olarak cilde uygulandığında sivilcelerin azalmasını sağlar ve de akneleri küçültür.
  5. Cildin yapısında var olan bağ dokusunun güçlenmesine katkı sağlar, böylece cildin daha sıkı ve diri görünümü gerçekleşmiş olur.
  6. Cildin dinlenmesini ve böylece taze genç bir görünüm kazanmasını sağlar.
  7. Göz üzerine uygulanan salatalık dilimleri sayesinde gözlerdeki mevcut şişliğin azalmasını ve de yüzün daha diri ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar.
  8. Çiller için renk açıcı bir etki gösterir, böylece çillerin renginin açılmasına katkı sağlar.
  9. Cildin derinlemesine temizliği için temizleme sütü olarak da kullanılır.
  10. Cildin elastikiyetini yani esnekliğini arttırarak zamanla yüzde oluşabilecek sarkmalara karşı cildi doğal bir biçimde korur.
  11. Yoğurt ile birlikte kullanıldığında ciltte ekstra bir beyazlatıcı etki göstererek daha aydınlık, ferah ve parlak bir cilt sağlar.
  12. Cilt kurumalarını önleyerek daha yumuşak ve güzel bir cilt elde edimini kolaylaştırır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla