Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.2015, 04:43   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Karbonat Sivilceye İyi Gelir Mi?

Karbonat Sivilceye İyi Gelir Mi?


Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Yüzde çıkan lekeleri, sivilceleri, morlukları geçirmek için herkes çeşitli yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerden birisi de karbonattır. Karbonatı birçok besinle karıştırarak iyi bir cilt maskesi hazırlayabilirsiniz. Sizin de sivilcelerle başınız dertteyse mutlaka karbonatı deneyin. Karbonat hem sivilceyi kurutucu hem de yeni sivilce çıkmasını engelleyici bir etkiye sahiptir.

Peki karbonat kullanarak sivilcelerle nasıl başa çıkılır? Neler yapmak gerekir?

Yoğurt ve zeytinyağı cilt maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Yoğurt ve zeytinyağının yanına limon suyu ve karbonat da eklendiğinde cilt için harika bir maske olacaktır. İlk önce 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 çay kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Daha sonra üzerine 4-5 damla limon suyu ve 2 çay kaşığı zeytinyağı ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp maske haline getirin. Bu karışımı yüzünüze sürüp 5 dakika beklettikten sonra yüzünüzü iyice yıkayın. Bu maskeyi hafta 1 kez uygulayın.

Mayanın ciltteki leke ve kırışıklıkları azaltıcı, sivilceleri geçirici özelliği vardır. Maya ve karbonatı beraber kullandığınızda sivilcelerinizde gözle görülür bir azalma olacaktır. Bunun için 1 çay kaşığı yaş maya ile 1 çay kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Üzerine 10-12 damla kadar su ekleyip maske kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayın.

Karbonatı diğer malzemelerle kullanarak maske yapabileceğiniz gibi sadece su kullanarak da bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan 8 çay kaşığı karbonat ve bir miktar su. 8 çay kaşığı karbonatı bir kaseye koyup üzerine krem kıvamına gelene kadar su ekleyin. Krem kıvamına gelen kırışımı yüzünüze sürün. Karışım yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra iyice yıkayın. Haftada 1 kez uygulamak yeterli olacaktır.

Mısır unu ve karbonatı beraber kullanarak iyi bir sivilce geçirici maske hazırlayabilirsiniz. Bu maske için ihtiyacınız olan yoğurt, karbonattır. 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 çay kaşığı karbonat ve 2 tatlı kaşığı mısır ununu iyice karıştırıp ince bir tabaka halinde sivilce olan yerlere sürün. 10 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla