Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 03:54   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Köpek Kulübesi Nasıl Temizlenir?

Köpek Kulübesi Nasıl Temizlenir?


Köpekler, sevimli oldukları kadar bir yandan da en sadık dostlarımızdır. Onların beslenmesi, düzenli veteriner kontrolleri, aşıları ve sağlığı kadar bakımları da önemlidir. Tıpkı biz insanlardaki gibi köpeklerde de iyi bakım, sağlıklı yaşam anlamına gelir. Mamalarının içeriklerine ve ölçülerine dikkat edilmesi, hareket ihtiyaçlarını gidermeleri ve enerjilerini harcayabilmeleri için günün belli saatlerinde yürüyüşe çıkarılmaları, köpeklerin sağlıklı olmaları ve sağlıklı yaşlanmaları için gerekli ortamı hazırlar.

Tüm bunların yanı sıra doğru bakım yani temizlik kurallarına uyulması ve köpeğin temizliğine dikkat edilmesi de birçok hastalığı önleyici etkiye sahip olduğu gibi hem köpeğin sağlığı hem de sahiplerinin sağlığı açısından çok önemlidir.

Temizlikle ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, köpeğinizin evi olan kulübesidir. Sadık dostunuzun evi ne kadar temiz ve bakımlı olursa herhangi bir hastalıkla karşı karşıya kalma olasılığı da o kadar azalır. Peki, köpek kulübesi nasıl temizlenmelidir; göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalar nelerdir?

Tüylerden arındırın

Unutulmaması gereken ilk şey, köpek kulübelerinin de tıpkı kullanılan birçok şey gibi kirlenip aşındığıdır. Bu nedenle temizlenmesi ve bu temizliğin rutine bağlanması gerekir. Düzenli olarak yapılması gereken, kulübenin içinin yani köpeğinizin yattığı yerin, tüy artıklarından ve -varsa- dışkı döküntülerinden arındırılmasıdır. Kulübenin içi, parazit bulunma olasılığına karşı ilaçlanmalı ancak ilaçlama işleminden önce mutlaka veterinerinizle konuşup köpeğinize zarar vermeyecek bir temizlik maddesi seçmelisiniz.

Zemini deterjanla yıkayabilirsiniz

Köpeğinizin dışarıda gezdiği zamanlarda patilerinin ıslanması, kulübenin zemininin de ıslanması anlamına gelir. Bu nedenle temizlik sırasında zemine de gerekli müdahalenin yapılması gerekir. Buradaki amaç, kuru ve nemsiz bir ortam yaratmaktır. Kulübe zeminini deterjanla yıkayıp fırçayla sürtebilir, hatta bu işlemi her gün tekrar edebilirsiniz. Bu yöntem, köpeğiniz dışkısını yaptıktan sonra da etkili bir temizlik sağlayacaktır.

Ayrıca kulübede çürüme, kırılma ya da çatlama olup olmadığına da dikkat edilmelidir. Herhangi bir kırık ya da çatlak parça köpeğinize zarar verecek cinste olabilir.

Kulübeyi düzenli temizler ve gerekli bakımları periyodik olarak yaparsanız kene ya da bakteri risklerinin de önüne geçmiş olursunuz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla