Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.07.2015, 13:40   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anaokulu Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Anaokulu Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?


Okul öncesi eğitim, çocukların gelecekteki başarısında büyük bir paya sahiptir. Bununla birlikte çocukların zihinsel gelişimi ve zeka süreci okul öncesi eğitimle şekillenmektedir. Bundan dolayı velilerin anaokulu seçiminde çok titiz davranması gerekmektedir.

Okul öncesi eğitimde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, anaokulundaki öğretmenlerin niteliğidir. Çocuklara gerekli eğitimi verecek olan öğretmenlerin çok iyi bir şekilde tanınması gerekmektedir. Anaokulu seçiminde öğretmenlerin kalitesi ön planda tutulmalıdır.

Anaokulunun bulunduğu konum da okul öncesi eğitimde dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir. Bunun yanında okulun sahip olduğu fiziki imkanlar, okul araç ve gereçleri de anaokulunun niteliğini göstermektedir.

Anaokulunun disiplin anlayışı belirli bir standartta olmalı ve pedagojik prensiplere uygun olmalıdır. Veliler anaokulu seçerken okulun uyguladığı disiplin yöntemlerini mutlaka araştırmalı ve bu konuda bilgi sahibi olmalıdır.

Anaokullarının aileler ile çok iyi ilişkiler kurması gerekmektedir. Bir çocuğun gelişiminde öğretmen kadar ailenin de büyük payı vardır. Bu nedenle anaokullarının mutlaka okul aile birliği gibi kurumları olmalıdır. Veliler çocuklarını anaokuluna yazdırmadan önce okulun aileye olan bakış açısını bilmesi gerekmektedir.

Okul öncesi eğitimde bir diğer önemli konu da temizlik ve hijyendir. Veliler anaokulunun sadece dış görünüşüne aldanmamalıdır. Okula kayıt yaptırılmadan önce anaokulunun tuvaletleri, oyun salonları, yemekhaneleri ve diğer bölümleri incelenmelidir.

0 - 6 yaş arasındaki çocukların pedagojik eğitiminde somut, deneye dayalı ve keşif amaçlı bir yol izlenmelidir. Veliler okulun eğitimsel yaklaşımına dikkat etmelidir. Çocuklara fazla akademik bilgiler vermek, pratiğe değil teoriye önem vermek okul öncesi eğitimde çocuklara herhangi bir katkı vermemektedir.

Okul öncesi eğitim veren kurumların bazıları yemekhaneye de sahiptir. Çocuklar buradan beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Veliler, yemekhanesi olan anaokullarını tercih edeceği zaman okulun yemek menüsünü mutlaka incelemelidir. Beslenme okul öncesindeki çocuklar için çok önemlidir. Çocukların fizyolojik gelişimine katkı sağlayacak yemeklerin çıkmasına dikkat edilmelidir.

Anaokuluna ulaşım hizmetlerinin de en iyi şekilde sağlanması gerekmektedir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişiler çocuklarını olabildiğince yakın anaokullarına göndermelidir. Bu durum çocukların güvenliği açısından oldukça önemlidir. Birçok yolun kesiştiği bölgede bulunan anaokulları çocuklar için tehlike arz edebilmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla