Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Baklanın Yararları

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Baklanın Yararları konusu , Baklanın Yararları Özellikleri ve kullanıldığı Yerler: Baklagiller ailesinden olup protein bakımından çok zengin ve besleyici bir bitkidir. Sindirimi kolaydır. Çiçekleri, unu ve kabuğu kullanılır. Bakla, Baklanın Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.09.2015, 19:31   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Baklanın Yararları




Baklanın Yararları


Özellikleri ve kullanıldığı Yerler: Baklagiller ailesinden olup protein bakımından çok zengin ve besleyici bir bitkidir. Sindirimi kolaydır. Çiçekleri, unu ve kabuğu kullanılır.

Bakla, Baklanın Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri

Baklanın Faydaları – Yararları:

a) Bakla, gıda bakımından çok zengin ve besleyicidir. Taze Baklanın faydaları daha fazladır. Sindirimi çok basittir mideyi yormaz, çok vitaminli bir bitkidir. Çiçekleri zamanında, gölgede kurutulmalıdır ve kapalı kaplarda saklanmalıdır.

Bakla, Baklanın Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri

b) 15 gram Bakla çiçeği bir litre sıcak suda iyice haşlanır, bir günde 3-5 kaç kaşık içildiği takdirde idrarı söktürür, vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atmakta yardımcı olur. Böbreklerde oluşan taşların ve kumların düşürülmesinde yardımcı olur. Böbrekte oluşan ağrıların tedavisine yardımcı olur, iltihap ve irin cüratları engeller tedavi eder.

c) Bir buçuk ay süreyle devamlı olarak yiyen kadın, hamile kalmasını engeller. Bakladan Tavuğa yedirilse, yumurtlayamaz,yumurtlaması engellenir

d) Kanamayı durdurmaya ve yaraları yerlere, ikiye bölünüp yapıştırıldığı zaman, kanamayı durdurur ve insanların daha kolay uyumasını sağlar.

e) Baklanın kabuklarını iyice dövüp istenmeyen yerlerden çıkan kılların diplerine sürülse, bir daha o bölgeden asla tüy ve kıl çıkmaz.

f) Baklanın suyu ile yüz yıkandığı zaman cildi güzelleştirir. Derinin üzerine Sülük koyulduğunda kan kesilmediği takdirde , baklanın yarısını kanayan bölgeye koyulduğu zaman kanı durdurur. Kanamayı hemen anında keser.

g) Arpanın unu su ile karıştırıp lapa şeklinde, çıbanların üzerlerine konulmalıdır. Kulakların arka kısmında ve gözlerin altında oluşan şişliklere bal ile karıştırıp sürüldüğü zaman şişlerin inmesine faydalı olur. Hanâzir hastalığına Zeytinyağı ile karıştırıp yakı şeklinde konulduğu zaman çok etkili ve yararlıdır.

h) Kabuğu ile birlikte suda pişirilip sirkeyle yenildiği zaman, bağırsakta oluşan yaralara ve ishale fayda sağlar. Ama pişirilirken ilk suyunu değiştirmek gerekir sebebi ise gaz ve şişkinlik yapmasın diye. Eski baklanın gazı tazelerinden daha az miktardadır.

ı) Yine baklanın kabukları çıkartılıp baklalar iki parçaya bölerek alna yapıştırıldığı zaman gözden akan nezlenin sebep olduğu yaşı keser ve baş ağrılarını keser.

i) Baklanın Kabuğunu üzüm şurubuyla birlikte pişirip erkek organlarında ve kadınlarda memede oluşan şişlere ve vücuttaki leke, çil ve cilt hastalıklarına yakı şeklinde konulduğu zaman şişliği geçirir.

j) Dövülmüş hali bademyağı ile beraber pişirildikten sonra şeker de ilave edilerek yenilirse, öksürüklere ve her çeşit göğüs ağrılarına ,göğüs üşütmelerine faydalıdır. Dövülüp ince elekten geçirdikten sonra göze sürülürse, göze beyaz perde inmesini engeller.

k) Kabukları çıkartılmış baklanın yağ, tuz, kekik, tarçın, biber, kimyon, yarpuz (kekiğe benzer bir ot) ile beraber pişirilip yenilirse, her türlü derde fayda sağlar. Daha sonra da Üzerine zencefil murabbası yemek gerekir.

I) Baklayı pişirdikten sonra yakı şeklinde koyulmalı sinir üzerindeki iltahaplara ve irinlere faydalıdır. Yaprağı ateş yanıklarının üzerine konulsa çok fayda sağlar acıyı hafifletir.

m) Baklayı aşırı miktarda yemek zihni bozar. Bundan dolayı pirinç ile beraber yemek daha faydalıdır. Çok fazla bakla yiyen kişilerde gaz ve şişkinlik nedeni ile kulunç ve bel ağrıları fazlalaşır. Bazı insanlarda ise de boğaz ağrısına sebep olur. O halde de badem yağı veya susamyağı içmek gerekir.

n) Baklanın Çiçekleri, sürgün filizleri toplayıp kurutabilirsiniz. Bir litre kaynayan suya 50 gr. ilave edilir, yirmi dakika kadar bekletip süzülür ve yemek aralarında üç-dört su bardağı içildiği zaman idrar söktürmekte çok fayda sağlar.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:23