|
Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Oltaya Yem Nasıl Takılır? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
10.07.2015, 02:28 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Oltaya Yem Nasıl Takılır? Oltaya Yem Nasıl Takılır? Balıkçılık konusunda bilinmesi gereken şeylerin başında, oltaya yem takma konusu gelmektedir. Çünkü düşünülenin aksine yem oltaya dikkatli bir şekilde takılmazsa, suya atılır atılmaz iğneden çıkacak ve bunun sonrasında da balıklar oltaya gelemeyecektir. Bunu engellemek adına öncelikli olarak oltaya yem takma işlemini yapmadan önce hangi tarz yemin kullanılacağına karar verilmeli. Günümüzde canlı yemler kullanılacağı zaman bunların oltaya takılmadan önce mümkün olduğu kadar soğuk yerlerde muhafaza edilmesi gerekir. Bunun nedeni ise canlı yemin genel olarak yumuşayabilmesi. Yumuşayacak yem iğneden çok kolay bir şekilde ayrılır. Balık avlamaya gidilmeden önce yem buzdolabında bekletilmeli, daha sonrasında ise teknenin gölge alanlarına koyulmalıdır. Canlı yemlerin her biri, farklı balıklar için kullanılır. Dolayısıyla hangi balık avlanacaksa, bu balığa göre yem kullanılması gerekecektir. Birçok kişi balık avlarken boru kurdu kullanmayı düşünür. Yemciden alındığı takdirde oltaya yem takma işlemi yapılmadan önce kurt iğnenin büyüklüğüne bağlı olarak kesilmelidir. Kesimden sonra kurt ucundan başlayarak iğneye takılır. Kurdun baş kısmının iğnenin ucundan sallanacak şekilde dışarı kalması gerekmektir. Böylece suyun içerisinde sürekli olarak hareket edecek ve balıkların da dikkatini çekecektir. Bununla birlikte diğer bir canlı balık yemi, sardalyadır. Uç bölümden başlayarak iğnenin içinden geçtiği bu yem özellikle de kefal ve levrek avlanmasında çok iyi sonuçlar vermektedir. Yem olarak karidesgiller kullanılmak istendiği zaman ise iğne kuyruktan başa doğru geçirilmelidir. Ancak bu tarz oltaya yem takma işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, iğne ucunu açıkta bırakmaktır. Canlı yemler için kullanılacak iğnelerin kesinlikle kalın telli olmaması gerekir. Yem olarak bütün ölü yem kullanılacaksa bunun için iğne balığın ağzından sokulmalı, ardından solungaç kapağının altından çıkartılıp yan çevrilmelidir. Bunun sonrasında da balığın sırt etine saplanıp uç diğer yandan çıkartılmalıdır. Bu sayede balık yemi gördüğü zaman tamamını yemek isteyecek ve iğneye çok daha kolay bir şekilde takılacaktır. Yaprak yemler ise kuyruk tarafından takılmaya başlanmalı ve her defasında bir kere döndürülüp tekrardan iğneye saplanmalıdır. En son yapılacak saplama işlemi sonrasında ise yemin parlak kısmının iğnenin ucunda kalması gerekir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |