|
Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Neden safran yemeliyiz? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2015, 15:11 | #1 (permalink) |
| Neden safran yemeliyiz? Neden safran yemeliyiz? Safran; uzun ömürlü bir bitkidir. Mavimsi-mor yaprakları ve ortasında sarı-turuncu bölümleri bulunan çiçekleri sonbahar aylarında açar ve bu çiçekler “tepecik” veya “dil” adı verilen 3 uzun ipliğe benzeyen uzantıya sahiptir. 17'nci yüzyılda Osmanlı hekimlerinden Salih bin Nasrullah, bir eserinde safranın; tıkanmaları açtığı, karındaki gazı dağıttığı, kabızlığı giderdiği, kalbe kuvvet verdiği ve iştah açtığından söz etmiştir. Yani, Osmanlılar'da ve eski Türk mutfağında çok önem verilen safranın değerinin daha o zamanlarda keşfedildiği ve pek çok hastalıkta yüzyıllarca evvel kullanıldığı anlaşılmaktadır.
__________________ Kadının gücünü Hafife Alma. Her Yol Sana Çıkar Galatasaray ! |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |