Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Buzdolabınızı Düzenlerken Dikkat

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Buzdolabınızı Düzenlerken Dikkat konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.11.2015, 20:16   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Buzdolabınızı Düzenlerken Dikkat

Buzdolabınızı Düzenlerken Dikkat



Buzdolabınızda sakladığınız ürünleri doğru yerleştirirseniz, hem ömürlerini uzatır hem de yerden kazanmış olursunuz.

1. Kapı: Buzdolabındaki en sıcak alandır, bu yüzden en az bozulabilir ürünler stoklanmalıdır: Hardal, mayonez, soya sosu, turşu, salata sosu, reçel, fındık ezmesi…

2. Üst raf: Tuhaf boyutlu, başka yere sığmayacak ve çok soğumasına gerek olmayan ürünler stoklanmalıdır. Ayrıca, arta kalanlar için kullanışlı bir bölümdür. Bunları rafın her zaman aynı bölümünde tutun ki kullanmayı unutmayın.

3. Orta raf: Göz hizasında olan bu bölüm havuç ve humus gibi sağlıklı atıştırmalıklar için birebirdir. Ayrıca, ısı ılımlı olduğu için yumurtalar için de ideal alandır.

4. Et çekmecesi: Şarküteri etleri ve peynirlerini buraya stoklamak diğer gıdalar ile çapraz kirlenmeyi önler. Yapılan araştırmalarda, şarküteri gıdalarının bakteri kaynaklı hastalıklarla bağlantısı bulunmuştur. Eğer buzdolabınızda bir et çekmecesi yoksa söğüşleri en soğuk olan en alt katta muhafaza edin.

5. Alt kat: Taze veya çözülmüş çiğ etleri buraya koyun ki suları diğer besinlerin üzerine damlamasın, akmasın. Sütler de yoğurt gibi diğer süt ürünleri ile birlikte genellikle en soğuk nokta olan en alt katın arka tarafına konulabilir.

6. Sebze çekmecesi: Sebzeleri yüksek nemli, meyveleri düşük nemli alana yerleştirin. Elma, avokado, kavun, şeftali, armut gibi bazı meyvelerin etilen gazı yaydığını unutmayın. Bu gaz, brokoli, kuşkonmaz, havuç, salatalık, patlıcan, yeşil fasulye, marul ve diğer yeşillikler gibi hassas yiyeceklerin daha çabuk çürümesine neden olur. Etilen salgılayan meyveleri olgunlaşıncaya kadar oda sıcaklığında saklayıp, sonra buzdolabına koymak, taze kalma sürelerini uzatır.



Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 12:41