![]() |
|
Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Bunları Biliyor muydunuz? konusu , ...
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() | #121 (permalink) |
Özel Üye ![]() ![]() | ![]() ![]() Dünya nüfus dağılımı düşündüğünüzden daha dengesizdir; Mavi bölgelerin nüfus toplamı, kırmızı bölgeden azdır.
__________________ ![]() Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. |
![]() | ![]() |
![]() | #122 (permalink) |
Özel Üye ![]() ![]() | ![]() ![]() İsviçre peynirinde delik olmasının sebebi yapımında kullanılan heterofermentative türündeki bakterilerdir. ![]() Aynı sayıdaki yeni paralar ve kullanılmış paralar yan yana konulduğunda bu şekilde görünmektedir.
__________________ ![]() Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. |
![]() | ![]() |
![]() | #123 (permalink) |
Özel Üye ![]() ![]() | ![]() Bir cam şişe doğada 4000, plastik 1000, bira kutusu 10-100 ve sigara filtresi ise 2 yıl süreyle yok olmuyor. ![]() Dünya'nın ilk araba vapuru Suhulet, 1871 yılında Üsküdar-Kabataş arasında çalışmaya başlamıştır. ![]()
__________________ ![]() Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. |
![]() | ![]() |
![]() | #124 (permalink) |
Ne mutlu eğri zamanda, Doğru yerde durabilene. ![]() ![]() ![]() | ![]() Günah keçisi Bu deyimin kökeni Yahudilere dayanır.Yom Kippur Musevilerin en kutsal bayramıdır,ana temaları kefaret ve tövbedir.Bu bayramda dualar okunur,kura ile iki keçi seçilir.Biri kurban edilir ve kanı kutsal sayılan yerlere serpilir,diğer keçi ise günah keçisi olur. Aaron (din adamı) ellerini keçinin üstüne koyar ve ulusun günahlarını itiraf eder.Bu keçi sırtında toplumun tüm günahlarını yüklenerek, insanları arkasında günahsız bırakarak Kudüs dışında bir yer olması şartıyla uçurumdan aşağı fırlatılır.Bazı kaynaklarda ise keçinin başı boş bir şekilde çöle bırakıldığı söylenir,diğer keçi ise kurban olarak kesilirdi. Bazen de bireysel olarak insanlar işledikleri her bir günah için bir günah keçisi alıp tapınağa giderlerdi.Tapınanta, günah işlemiş olan kişi elini keçinin ya da koyunun başı üzerine koyup günahlarım için bu hayvanı günah kurbanı olarak sunuyorum dedikten sonra hayvanı boğazlayarak öldürürdü.Böylece o kişi işlemiş olduğu günahın bedeli hayvanı boğazlayarak ödemiş sayılırdı. Bizde ise iyi gitmeyen her türlü işten sorumlu tutulan,başkalarının cezasını ve sorumluluğunu çeken kişi olarak anlamlandırılır.
__________________ ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #125 (permalink) |
Iron Lady ![]() ![]() ![]() | ![]() Güneşin içine 1milyon 300bin tane dünya sığar. ![]()
__________________ . ![]() . . . . .. . . . Pamuk ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |