Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Çorbalar (https://www.forumaski.com/corbalar/)
-   -   Arap aşı çorbası (https://www.forumaski.com/corbalar/63726-arap-asi-corbasi.html)

Behiye 30.10.2013 22:49

Arap aşı çorbası
 
Arap aşı çorbası


Malzemeler;

Hamuru icin:

9-10 yemek kasigi un
1,5 litre su
az tuz

Corbasi icin;

1 adet tavuk
2Yemek kasigi un
2 yemek kasigi salca (domates,biber karisik)
1 yemek kasigi tereyagi
tuz
az sivi yag
baharat(kirmizi toz biber,pul biber,)
Haslanan tavugun suyu

Yapilisi;
Önce hamur hazirlanir.hamur icin un elenir ve uzerine az tuz,su ilave edilip güzelce karistirilip un iyice eriyince ocagin üzerine konup karistirarak yavas ateste koyulasmasi saglanir.pudink kivamina gelince ocaktan alinir su ile islatilip icindeki su dökülen bir tepsiye hamur dökülür ve bir kenarda sogumaya birakilir soguyunca buzdolabinda muhafaza edilir.
Tavuk bol suda haslanir ve guzelce pisince pisince suyun icinden cikarilip sogumaya birakilir ve kemiklerinden güzelce temizlenir.
Yanmaz bir tavada un yagsiz karistirarak kavrulur.Bir tencereye siviyag,tereyagi konup eriyince salca kavrulur baharat ilave edilir tavuk suyu ilave edilir.Önceden yagsiz kavrulan un az su ile karistirilarak civiltilir ve karistirarak corbaya ilave edilir kaynayinca karistirma birakilir.10 dakika kaynadiktan sonra hazirlanan tavuk ilave edilip 5-10 dakika daha pisirilir.Ocak kapatilir.
önceden hazirlanan hamur kesilir ve ortasindaki parcalar cikarilip kenarlara dizilir.Acilan ortaya da servis kasesine konan corba oturtulup hamurla beraber servis edilir.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 06:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.