Balık Çorbası Tarif Ayrıntıları Türü :Çorba Pişirme Süresi :20-25 dk Pişirme Şekli :Tencere Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 2adet patates 1adet orta boy balık. . 1adet kereviz 3adet havuç 1kaşık un . 2adet soğan. Tarifin Hazırlanışı Sebzeleri doğrayarak bol suda haşlayın. Balığı da ayrı bir kapta haşlayın. Unu az bir suyla sulandırın ve sebzelerle karıştırın. Haşlanan balığı da ekleyin. Limonu sıkıp bir miktar daha kaynatın. Servise hazır olacaktır. |
Balık çorbası Balık çorbası Mutfağınıza renk katacak sağlıklı ve pratik yemek tarifleri İkbal Gürpınar'dan geliyor. Malzemeler 2 adet levrek 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 1 demet maydanoz 10-15 adet tane karabiber 2 kaşık tereyağı Yarım limon suyu 3 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı Yapılışı: Genişçe bir tencereye ayıklanmış levrekler, havuç, soğan, patates, tane karabiberler ve maydanozlar sapları yaklaşık 10 bardak su ile koyularak kaynatılır. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan indirilir. Bir süzgece alınan malzemelerden balıkların etleri ayıklanarak ayrılır. Süzülen su soğumaya bırakılır. Diğer yandan unumuz tereyağında hafifçe kavrulur ve balık suyu karıştırılarak ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklamış olduğumuz balık etleri eklenir ve çorbamız ocaktan indirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak ince doğranmış maydanozlarla çorbamıza ilave edilerek sıcak olarak servis edilir. |
Saat: 15:58 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.