|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Yüsük Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 13:17 | #1 (permalink) |
why so serious? | Yüsük Çorbası Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :45-50 dk Zorluk :Zor Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri Hamur İçin:1 Yumurta 1 Çorba kaşığı İrmik 400 gr un İç Malzeme:250 gr Kıyma 2 soğan . Tuz.Karabiber Çorba İçin:250 gr Hamur 1.5 litre su 1 kaşık biber salçası 1.5 Çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı kuru nane 1 su bardağı haşlanmış Nohut 3 Çorba kaşığı limonsuyu biraz tuzot Tarifin Hazırlanışı Önce iç malzememizi hazırlayalım,kıyma,rendelenmiş soğan ,tuz,karabiber ile suyunu tam çekmiş kavrulmuş kıyma hazırlayıp,buzdolabında tam soğutalım.Hamur için,ıslanmış irmik,yumurta,tuzumuza , unumuzu ve suyumuzu azar azar ekleyerek biraz sertçe hamur elde edelim.Hamurumuzu 30 dk üstü ıslak bezle örtüp bekletelim.Hamuru 4 eşit beze haline getirin,her bezeyi 2mm inceliğe ulaşıncaya kadar unla açın.mantı gibi hazırlayın.Çorba İçin;Salça ve tereyağını çorba tencerenizde hafifçe kavurun,bu karışıma suyunuzu ekleyin,tam kaynar hale getirin.Hamurlarınızı kaynar suya atın.Kuru naneyi ekleyin,10-15 dk hamurlarınızı pişirin.Hamurlarınız pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekleyin.Limon ve tuzunu ekledikten sonra ateşten alın,yarım su bardağı soğuk su ekleyerek hamurlarınızın dirilmesini sağlayın alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |