|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Nohutlu Mantı Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 15:05 | #1 (permalink) |
why so serious? | Nohutlu Mantı Çorbası Tarif Ayrıntıları Türü :Çorba Pişirme Süresi :45-50 dk Zorluk :Orta Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 1 su bardağı nohut 2 çorba kaşığı salça . Nane. tuz 2 su bardağı sıvı yağ 150 GR un 1 kıyma . soğan Karabiber. pul biber Tarifin Hazırlanışı Un, tuz ve su ile hamur hazırlanarak dinlenmeye bırakılır (çok fazla sert olmayan bir hamur olacak). Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Hamurdan 4 adet yumurta büyüklüğünde bezeler elde edilir ve her biri açılır. Oklava ile açılan ve kare olarak kesilen hamu*run ortasına hazırlanan kıymadan konularak küçük boh*çalar şeklinde kapanır.açtığınız hamuru kalıba serin, kıymaları koyduktan sonra üzerine bir kat daha hamur serin ve oklava ile üzerinden bir kaç kez geçerek kesilmelerini sağlayın. Eğer isterseniz mantıyı hazırlamak yerine hazır mantı da kullanabilirsiniz. Mantılar hazırlandıktan sonra tereyağı ile salça tencereye alınarak kavrulur ve kaynar su ilave edilir. Daha sonra mantılar tencereye alınır ve son olarak haşlanmış olan nohut eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene kadar bekletilir( Mantının lapa olmamasına dikkat edilir). Üzerine nane dökülerek servis edilir. alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |