|
Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Japon Diyeti İle Kilo Vermek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.06.2013, 10:31 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Japon Diyeti İle Kilo Vermek Japonlar genelde kilo almadan yıllarca genç kalıyorlar. İşte bilim adamları bunun sırrını bizlerle paylaşmışlar… Gözlerinizle yiyin Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin çikolata cipsbisküvilerin yerine meyve sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz. Küçük porsiyonlar Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur. Araştırmalara göre isebüyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığından kilo almaya neden oluyor. Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi? Temel besin kaynağı pirinç Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir. Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç Japonya’da sadece haşlanarak yenir yağ eklenmez. Sebzeler lezzetlidir Japon kadınları haşlanmış karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı biber kabak taze fasulye patlıcan soğandomates yeşil biber salata havuç ıspanak pancar şalgampatates mantar deniz sebzeleri patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez. Ana yiyecek balık Özellikle somon tuna sardalya uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2’sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10′unu tüketirler. Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar. Soya yararlıdır Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya mayalanmış çorba olarak da tüketilir. Sağlıklı tatlılar Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle her yerde olan beyaz yerine kahverengi pirinç tüketin. Sushi’yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır. Konu Laura tarafından (20.08.2013 Saat 11:58 ) değiştirilmiştir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |