Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Açlığı Bastırmanın Yolları (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/62468-acligi-bastirmanin-yollari.html)

Jaqen 25.10.2013 17:51

Açlığı Bastırmanın Yolları
 
Açlığı Bastırmanın Yolları

Etiketler:
Acıkmamak için Ne Yapmalı?, Açlığı Bastırmak için Ne Yapmalı?,
Açlık Nasıl Bastırılır?, Kilo Almamak için Ne Yapmalı?, Zayıflama,
Zayıflama Sırları, Zayıflama Teknikleri, Zayıflamak için Ne Yapmalıyım?, zayıflamanın yolları


Açlığı Bastırmak için :

* Düzenli olarak ana ve ara öğün alın :
Sabah, öğle, akşam yemeklerinizi atlamayın ve bu öğünler arasında küçük ara öğünler tüketin. Bu şekilde metabolizmanızı her zaman çalışır durumda tutacaksınız, hem de aç kalmanızı engelleyeceksiniz. Ara öğün olarak yoğurt,ayran, meyve ya da kepekli bisküvi tüketilebilir.


[b]* Duygusal açlığınızı bastırın :[/bp Bir çoğumuz stresli, sıkıntılı anlarımızda kendimizi buzdolabının önünde buluruz. Şeker içeriği yüksek olan ne varsa hiç düşünmeden saldırırız. Ama sonrasında her zaman suçluluk duygusu yaşarız

Duygusal açlık, duygusal sıkıntılardan ya da stresten doğan yeme ihtiyacıdır. Bu açlığı bastırmak için bir çok alternatif oluşturabilirsiniz.Yürüyüşe çıkmak, kitap okumak,dans etmek, rahatlatıcı bir duş almak, gazete okumak, sıcak bir bardak çay içmek gibi.

* Krizin geçmesini bekleyin : Sadece 20 dakika beklemeyi deneyin ve bu süre içinde başka bir şeyle ilgilenin. Krizin geçtiğini fark edeceksiniz.

* Su : Yemeğe başlamadan önce 1 büyük bardak su için. Midenizin bir kısmı dolacak Bu da sizin abur cubur yemenizi kontrol altına almaya yardım edecektir

* Yemek yerken başka şeylerle ilgilenmeyin : Tv seyrederek, ders çalışarak, okuyarak, ya da masa başında bir şeyler yaparken yemek yemeyin. Sofraya oturunca sadece yemeğinizle ilgilenin. Bu yediğiniz miktarın azalmasına, ve daha kolay doymanıza yardımcı olacaktır.

Black 25.10.2013 18:20

Cevap: Açlığı Bastırmanın Yolları
 
Yanliş hatirlamiyorsam, Dursun ali erzincanli'nin hatirlayin diye bir şiirinde diyordu ki; sahabeden bir tanesi savaş alaninda açliktan karnina taş bastirip Peygamber Efendimizin yanina giderek açliktan takatinin kalmadigini söyler ve kuşağinin altina bağladigi taş göterir. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz kendi kuşagini çözer ve iki tane taş yere düşer. Vel hasil diyecegim o ki şimdiki açliklar tamamen hikaye. Ama Allah kimseyi bu şekilde terbiye etmesin.


Saat: 19:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.