|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Muzlu İngiliz Keki konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
01.09.2013, 22:06 | #1 (permalink) |
Kafam hep duman.. | Muzlu İngiliz Keki Muzlu İngiliz Keki Malzemeler: 200 gr un 1/2 çay kaşığı tuz 100 gr tereyağı ya da margarin 400 gr olgun muz 150 gr pudra şekeri 100 gr portakal ve limon kabuğu rendesi 50 gr iri kıyılmış ceviz 2 yumurta hafif çırpılmış Üstü: 100 gr şeker elenmiş 1 yemek kaşığı su Birkaç ceviz yarısı Dörde bölünmüş portakal dilimleri Hazırlanışı: 600 gr'lık dikdörtgen kalıbı iyice yağlayıp içine un serpin. Ekmek kırıntısına benzeyene dek bir kabın içine elediğiniz un ve tuz ile yağı karıştırın. Muzların kabuklarını soyup püre haline getirdikten sonra kalan gereçlerle birlikte un - yağ karışımına karıştırın. İyice karıştırın. Hazırladığınız kalıba döküp hafif fırında 35 - 45 dakika kekiniz iyice kabarıp altın sarısı bir renk alana dek pişirin. Kek soğuyunca üstü için hazırlanan şeker ile suyu koyu ancak akıcı bir kıvama ulaşana dek karıştırıp kekin üstüne sürün ve yarım cevizler ve dörtte bir portakal dilimleri ile süsleyin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |