|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Soğan Kremalı Somon Balığı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 19:01 | #1 (permalink) |
| Soğan Kremalı Somon Balığı Soğan Kremalı Somon Balığı Malzemeler: * 4 dilim somon balığı * 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur) * 3 çorba kaşığı limon suyu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr sebzelik soğan * 1-2 çorba kaşığı margarin * 3 yumurta sarısı * Tuz * Karabiber * Toz şeker * 150 gr yoğurt * 1 göbek salata * 1 salatalık * 2 çorba kaşığı sirke Hazırlanması: * Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. * Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin. * Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin. * Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. * Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin. * Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. * Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin. * Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |