|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Adana usülü Çiğ Köfte konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2012, 16:17 | #1 (permalink) |
It doesn't motter
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Adana usülü Çiğ Köfte Malzemeler Yarım kilogram yağsız dana eti Yarım kilogram köftelik bulgur 2 tane soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam taze nane 2-3 tane domates 1 tatlı kaşığı kimyon 6 yemek kaşığı kuru isot 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Acı pul biber Biraz karabiber ve tuz Tarifi Almış olduğumuz eti tahta tokaç yardımı ile güzelce dövelim. Evinizde tahta tokaç yoksa miksrden geçirebilirsiniz. Daha sonra ayıklanmış bulgur ve rendelenmiş soğanlarla beraber ara sıra su ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra ince ince kıyılmış nane, maydanoz, domates, kimyon, isot, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyerek tekrar yoğurmaya devam ediniz. Elinizi ıslatarak avuç içinizle şekil vererek hazır konuma getirebiliriniz. Çig köfte yapmanın püf noktası : - Etin sinirleri temizlenmeli ve kesinlikle isot kullanılmalıdır. - Sert bulgurla yapılan çiğ köfte tabiki daha güzel olur. Bulgur çiğ köfte yapılmadan önce ezilerek içindeki kepekler ayıklanmalıdır. - Çiğ köfte az su alınarak yoğrulmalıdır.
__________________ Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, Karanlık varsa ışığın yokluğudur, Eğer heryer karanlık ve üşüyorsan işte bu O'nun yokluğudur. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |