Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Daha İyi Uyumak İçin Sağlıklı Beslenin (https://www.forumaski.com/genel-saglik/82555-daha-iyi-uyumak-icin-saglikli-beslenin.html)

Asi Ruh 03.01.2014 10:46

Daha İyi Uyumak İçin Sağlıklı Beslenin
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

DAHA İYİ UYUMAK İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN
Soru:
Son zamanlarda geceleri rahat uyuyamıyorum. Beslenme tarzımla bir ilgisi olabilir mi?

Cevap: Eğer yatmadan önce özellikle karbonhidrat yönünden zengin yiyecekleri çok fazla yiyorsanız, bu durum uykunuzun bölünmesine ve iyileşme ve toparlanma sürecinin sekteye uğramasına neden olabilir. İsviçre’de yapılan bir araştırmaya göre yatmadan 2-3 saat önce bol karbonhidratlı yiyecekler tüketen deneklerin vücut ısıları ve kalp atış oranlarının bol karbonhidratlı yiyecekleri sabah tüketen deneklere göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Bu durumun uykunuz üzerinde olumsuz etkisi olabilir.
Eğer çok az protein veya çok fazla karbonhidrat tüketiyor ya da öğün atlıyorsanız, anabolik konumda kalma yeteneğinizi zayıflatıyor olabilirsiniz. Bunun sonucunda vücut, oksidasyona neden olan serbest radikallerin üretimini arttıracak, bu durum vücut üzerindeki baskıyı arttırıp gece deliksiz bir uyku çekip tümüyle toparlanabilme ihtimalini de azaltmış olacaktır.

Beslenmenizi gözden geçirin –vücut ağırlığınızın her bir kilosu başına günde 2 gram protein tüketmeye çalışın. Günde altı öğün hem karbonhidrat hem de protein içeren gıdalar yiyin; enerjinizi bir anda arttıracak beyaz ekmek ve şeker gibi hızlı sindirilen karbonhidratlardan kaçının (antrenman sonrası haricinde). Ayrıca C ve E vitaminleri ve antioksidan içeren takviyeler de serbest radikallerin olumsuz etkilerini engelleyebilir. Son olarak papatya çayları ya da kafeinsiz yeşil çay gibi bitki çaylarının sakinleştirici etkileri daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Derda 03.01.2014 10:49

Cevap: Daha İyi Uyumak İçin Sağlıklı Beslenin
 
Heh işte benim de uyku problemim var.Adam akıllı uyuyamıyorum,sürekli uyanıyorum.
Sonra gün içinde sersem gibiyim.Çalışırken malesef dengeli beslenme söz konusu değil yine de dikkat etmeliyim. :T:


Saat: 03:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.