|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Zerdeçallı Poğaça Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.09.2014, 23:42 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zerdeçallı Poğaça Tarifi Zerdeçallı Poğaça Tarifi Malzemeler 100 gr margarin(oda sıcaklığında), 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurtanın akı, 1 çay kaşığı karbonat, Yarım paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı soda, Aldığı kadar un. İçi İçin: Beyaz peynir. Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı, Haşhaş. Zerdeçallı Poğaça Yapılışı Bir kaba margarini, sıvı yağı, yumurta akını, sütü koyalım ve karıştıralım. İçine zerdeçalı, kabartma tozunu, tuzu, sodayı, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım. Azar azar unu ilave ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan küçük parçalar koparalım ve avcumuzda açalım. Ortasına peynir koyup, istediğimiz şekli verip, kapatalım. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim ve haşhaş serpelim. Zerdeçallı Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |