Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Kayseri Yağlaması Tarifi (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/171522-kayseri-yaglamasi-tarifi.html)

Papatya 21.11.2015 11:56

Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Kayseri Yağlaması Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hamuru için

4 su bardağı un
kuru maya(10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su

kıymalı harcı için

300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı sıcak su

üzeri için

1 kase yoğurt (koyu yerinden)
1 diş sarımsak
tuz
açmak için
bir kase un

Hazırlanışı :


Çok harika bir lezzet. Hamurumuzu yoğuralım unu yoğurma kabına alalım. Ortasına tuz, şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice, az az eklemek gerekiyor. Hamur kıvama gelince üzerine örtüp mayanlanması için bırakıyoruz. Hamur mayalanırken soğanları biberi minik minik doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz suyunu salıp tekrar çekince yağını ekliyoruz. Sonra soğanları ekleyip iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra biber ve rendelenen domatesleri ekleyip beş dakika piştikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip kapağını kapatıyoruz özleşip koyulaşmasını bekliyoruz. (15 dakika kadar) mayası gelen hamuru 20 eşit bezeye bölüyoruz. Her birini pasta tabağından biraz büyük açıyoruz resimde benim açtığım gibi teflon tavayı ocağa katıp altını yakıyoruz iyice ısınması lazım açtığımız hamurları tek tek kurutmadan pişiriyoruz pişen hamurları sofra bezine sarıyoruz ağzı kapalı bir kapta muhafaza edelim. Kurumasın diye. Pişirme işlemi bittikten sonra beşerli grup yapıyoruz geniş yayvan bir tabağa en alta yufka sonra üzerine kıymalı sos yufka şeklinde diziyoruz.Sonra dört parçaya bölüyoruz. üzerine de hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan gezdiriyoruz.. Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Afiyet Olsun:gull:

alıntı

Papatya 24.06.2016 16:21

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 

Esinti 24.06.2016 18:13

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Çok güzel görünüyo sahurda hiçbişey yemedim saldırasım geldi :kiskis:

Mehru 24.06.2016 18:39

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Hatayin biberli ekmegine benzetiyorum ben bunu .p
Yogurt ekince ekstra bi hafif oluyor of olsada yesek

Papatya 03.02.2017 13:50

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Acayip kilo yapıyor , bir de eti çok koyunca ağır oluyor :(666):Ama tadı çok güzel :p

Elifmelek 03.02.2017 13:54

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
bu çok güzel bişeye benziyo (L)

Liberta 03.02.2017 13:58

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Çok yedim çok da güzel valla

Masmavi 05.02.2017 01:21

Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi
 
Üşenmesem kalkıp yapasım varda . )) başka zaman artık ..


Saat: 09:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.