Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Paşa Böreği Yapılışı (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/55096-pasa-boregi-yapilisi.html)

Perii 14.09.2013 22:23

Paşa Böreği Yapılışı
 
Paşa Böreği Yapılışı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Malzemeler

3 adet yufka
6 yemek kaşığı sıvıyağ

Harcı İçin:

2 adet sivri biber
4 adet patlıcan
3 adet domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı rende beyaz peynir
Tuz ve karabiber



Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletiniz. Kızartma yağını kızdırıp, iyice suyunu süzüp, kuruladığınız patlıcanları kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarınız. Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Yufkaları tezgâh üzerinde üst üste koyup, 8 eşit parçaya kesiniz. Harcı İçin; yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri kavurunuz. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiber ilave edip, bir taşım domatesler suyunu çekene kadar kaynatınız. Sosu ateşten indirmeden önce içine kızarmış patlıcanları ilave edip, en son içine karıştırarak rende peyniri ekleyip, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız. Yufkaları bir kâseye koyduğunuz sıvı yağ ile yağlayınız. Yufkanın geniş tarafına soğuttuğunuz harçtan koyup, sigara böreği gibi sarınız. Sarılan börekleri, yağladığınız fırın tepsisine dizip, Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 30-35 dakika börekler kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz. Afiyet Olsun:-)




Saat: 02:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.