|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.11.2013, 14:49 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi Hazırlanma : 30 dk Pişirme : 20 dk Malzemeler - 1 Tutam Dere Otu - 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu - 6 Yemek kaşığı Kepekli Un - 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber - 1 Çay kaşığı Limonun Suyu - 50 Gr Tereyağı - 1 Çay kaşığı Tuz - 16 Yemek kaşığı Un - 1 Su bardağı Yoğurt - 1 Adet Yumurta Akı - 1 Su bardağı Zeytinyağı İçi İçin - 100 Gr Beyaz Peynir - 1 Avuç Ceviz Çekilmiş - 6 Adet Domates Kurusu - 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Zeytinyağı Üzeri İçin - 1 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını,1 bardak zeytinyağını,1 bardak yoğurdu,1’er çay kaşığı tuz,limonsuyu,karbonat ve pulbiberi,kıyılmış dereotunu ve 1 adet yumurta beyazını koyup iyice karıştırın.Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın.Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın. Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın.Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin. 170 drecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |