Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kekler - Kurabiyeler (https://www.forumaski.com/kekler-kurabiyeler/)
-   -   Kek yapmanın püf noktaları (https://www.forumaski.com/kekler-kurabiyeler/39550-kek-yapmanin-puf-noktalari.html)

Venüs 01.07.2013 16:50

Kek yapmanın püf noktaları
 
Kek yapmanın püf noktaları



Kek yaparken...
★ Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
★ Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt gibi sıvı malzemeleri, en son da unu ekleyin.
★ Tarifinizde oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanılıyorsa, önce tereyağı ya da margarini şekerle çırpın. Sonra üzerine yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin.
★ Kek yaparken karbonat yerine kabartma tozunu tercih edin.
★ Kekinizi mikserle çırpacaksanız karıştırma işlemine düşük devirde başlayıp daha sonra yüksek devirde devam edin. Harca un ekledikten sonra ise mikserin düşük devrini kullanın.
★ Kekinize ekleyeceğiniz unda topak kalmaması için eleyerek harca katın.
★ Kabartma tozunu da unla birlikte elerseniz harca eşit olarak dağılır ve kekiniz daha iyi kabarır.
★ Kekinize meyve ekleyecekseniz, meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için kestikten sonra üzerlerine un serpin.
★ Kek yaparken meyve, fındık, ceviz gibi malzemeler kullanacaksanız hamurun 1/3'ünü ayırın. Kalan hamura bu malzemeyi ekleyip karıştırın. Kalıba önce ayırdığınız sade hamuru, daha sonra malzemeli olanı dökün. Bu şekilde hazırladığınız malzemelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz.
★ Kekin kalıptan kolay çıkması için kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın ve üzerine hamuru dökün. Kalıba aldığınız hamuru bekletmeden fırına verin.
★ Kek pişirirken fırını önceden ısıtın. 180- 200 derece, kek pişirmek için idealdir.
★ Pişme esnasında fırının kapağını sürekli açıp kapamayın.
★ Pişip pişmediğini anlamak için kekin orta kısmına bir kürdan ya da bıçak batırın. Hamur bulaşmadan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
★ Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde soğutun. Kalıptan çıkarmak için silkeleyin, eğer bu şekilde çıkmıyorsa bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına gezdirerek kalıptan ayırın.



Urahara 01.07.2013 17:26

Cevap: Kek yapmanın püf noktaları
 
Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]:D
Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin.:D

Jaqen 01.07.2013 17:39

Cevap: Kek yapmanın püf noktaları
 
Kek yaptığınızda kabartma tozunu en sona atın kabartma tozunu attıktan sonra fazla çıırpmayın fazla çırptığınzda kabarmıyor buda benden püf noktası ;d

Venüs 01.07.2013 20:59

Cevap: Kek yapmanın püf noktaları
 
Alıntı:

Uruhara Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 162390)
Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]:D
Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin.:D

Oldu bide piisireyim kargoliyim :-D

Urahara 01.07.2013 22:19

Cevap: Kek yapmanın püf noktaları
 
Alıntı:

Venüs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 162432)


Oldu bide piisireyim kargoliyim :-D

tmm sen koy, hemen al butonuna tıklar alırız biz:p


Saat: 11:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.