Kek yapmanın püf noktaları Kek yapmanın püf noktaları Kek yaparken... ★ Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. ★ Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt gibi sıvı malzemeleri, en son da unu ekleyin. ★ Tarifinizde oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanılıyorsa, önce tereyağı ya da margarini şekerle çırpın. Sonra üzerine yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin. ★ Kek yaparken karbonat yerine kabartma tozunu tercih edin. ★ Kekinizi mikserle çırpacaksanız karıştırma işlemine düşük devirde başlayıp daha sonra yüksek devirde devam edin. Harca un ekledikten sonra ise mikserin düşük devrini kullanın. ★ Kekinize ekleyeceğiniz unda topak kalmaması için eleyerek harca katın. ★ Kabartma tozunu da unla birlikte elerseniz harca eşit olarak dağılır ve kekiniz daha iyi kabarır. ★ Kekinize meyve ekleyecekseniz, meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için kestikten sonra üzerlerine un serpin. ★ Kek yaparken meyve, fındık, ceviz gibi malzemeler kullanacaksanız hamurun 1/3'ünü ayırın. Kalan hamura bu malzemeyi ekleyip karıştırın. Kalıba önce ayırdığınız sade hamuru, daha sonra malzemeli olanı dökün. Bu şekilde hazırladığınız malzemelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz. ★ Kekin kalıptan kolay çıkması için kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın ve üzerine hamuru dökün. Kalıba aldığınız hamuru bekletmeden fırına verin. ★ Kek pişirirken fırını önceden ısıtın. 180- 200 derece, kek pişirmek için idealdir. ★ Pişme esnasında fırının kapağını sürekli açıp kapamayın. ★ Pişip pişmediğini anlamak için kekin orta kısmına bir kürdan ya da bıçak batırın. Hamur bulaşmadan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. ★ Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde soğutun. Kalıptan çıkarmak için silkeleyin, eğer bu şekilde çıkmıyorsa bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına gezdirerek kalıptan ayırın. |
Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]:D Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin.:D |
Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Kek yaptığınızda kabartma tozunu en sona atın kabartma tozunu attıktan sonra fazla çıırpmayın fazla çırptığınzda kabarmıyor buda benden püf noktası ;d |
Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Alıntı:
|
Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Alıntı:
|
Saat: 11:02 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.