|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Şıpşak Kek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
28.01.2014, 19:44 | #1 (permalink) |
| Şıpşak Kek Şıpşak Kek Malzemeler * 160 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında) * 1.5 su bardağından l parmak az pudra şekeri(160 gr) * 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında) * 4 çay bardağı un(200 gr) * l paket kabartma tozu * l paket vanilya Şıpşak Kek Şıpşak Kek tarifi * Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. * Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın,hafif unlayın. * Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak bir kaba eleyin. * Geniş bir kaseye verilen bütün malzemeleri koyup,mikserin orta hızında 6 dakika çırpın. * Kek hamurunu kalıba dökün.Hamur katı olduğu için tam kalıbın şeklini almayacaktır.Bu nedenle kalıbı tutarak altını sertçe tezgaha birkaç defa vurun. * Önceden ısıttığınız fırında kekinizi yaklaşık l saat pişirin. * Kek fırından çıktıktan sonra,kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun. * Soğuduktan sonra,arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın. Püf Noktası : Değişik tatlar elde etmek isterseniz;kakao,kuru üzüm,kuru meyve,ceviz gibi malzemeleri hamuru hazırladıktan sonra kekinize ilave edebilirsiniz
__________________ |
28.01.2014, 19:54 | #2 (permalink) |
Herkesin yolu, layığına açık olsun. | Cevap: Şıpşak Kek Bir denerim ben bunu Sağol canım
__________________ "Beklemek ateşten kuvvetlidir... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |