Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kilo Almak İsteyenler (https://www.forumaski.com/kilo-almak-isteyenler/)
-   -   Kilo Almak için Ne Yapmalı? (https://www.forumaski.com/kilo-almak-isteyenler/62123-kilo-almak-icin-ne-yapmali.html)

Jaqen 24.10.2013 15:23

Kilo Almak için Ne Yapmalı?
 
Kilo Almak için Ne Yapmalı?

Etiketler:
Beslenme, Diyet, Kilo Aldırıcı Diyet, Kilo Alma,
Kilo Alma Diyeti, Kilo Almak için Ne Yemeli?, Kilo Almak İstiyorum,
Kilo Almanın Püf Noktaları, Kilo Almanın Yolları, Nasıl Kilo Alabilirim?,
Neden Kilo Alamıyorum?, Sağlık


Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Alma için :

* Ana öğünlerinizde ( sabah, öğle ve akşam) süt grubu, et grubu, tahıl grubu ve sebze ve meyve grubundan en az bir besin olmasına özen gösterin

* Günde 3 büyük öğün yerine, 5-6 küçük dengeli öğünler oluşturun.

* Yağlar, midede uzun süre kaldığından tokluk hissi verir. Bu nedenle kilo almak isteyen kişinin diyetinde, yağda kızartmalar ve çok yağlı besinler yer almamalıdır. Etli yemekler yağ eklenmeden pişirilmeli, etsiz olanlara da yeterli miktarda yağ koyulmalıdır.

* Aralarda yapacağınız öğünlere, meyve, süt ve süt ürünleri, sütlü tatlılar ve tost gibi besleyici değere sahip besinleri yerleştirin..

* Patates kızartması, kızarmış tavuk ve balık yerine fırında patates, ızgara tavuk ve balık tercih edin, porsiyon miktarlarını biraz arttırın.



* Alabileceğiniz en iyi basit karbonhidratlı besinler, bal ve pekmezdir.

* Kuru yemişler ( ceviz, fındık, badem) ve kuru meyveler ( kayısı, incir vb) diyetinizin hem enerjisini, hem de vitamin ve mineral içeriğini artırır.

* Diyetinize keten tohumu ekleyin. Keten tohumu, hem omega-3 içeriğini, hem posa hemde enerji içeriğini arttırır.

* Su, çay, kahve ve soda kalori içermez. Besinsel değeri yüksek ve daha fazla enerji içeren süt, ayran veya meyve suyu gibi içecekleri tercih edin.

* Sıvılar midenizi doldurarak yemek yemenizi engeller. Sıvı tüketimini yemeklerden 30- 60 dakika önce veya sonra yapmanızda fayda var.

* Gece için de, kendinize bir öğün oluşturun.

* Diyetinizdeki protein miktarını arttırmak için, 1 bardak sütünüze ¼ bardak süt tozu, yemeklerinize ve salatalarınıza ekstra et ( kırmızı et, tavuk, balık) ve kurubaklagiller ( nohut, kurufasulye gibi) ekleyin.

* Vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşıladığınızdan emin olmak için bir doktora veya uzmana danışarak vitamin- mineral suplementi kullanın.

* Hayatınızdan stresi çıkarın. Sinirlenme ve gerginlik vücudunuzdaki tüm kasların gerilmesine yol açar, kasların kasılmaları da boş yere enerji harcar.

* Ağırlık kaldırma egzersizleri yapın. Ağırlık çalışması, kas kitlesini artırır. Evde veya spor salonunda yeterli ekipmanla kuvvet egzersizleri deneyebilirsiniz.


Saat: 03:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.