Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > KPSS
facebook bağlan


Devlet ve Unsurları Konu Testi

KPSS kategorisinde açılmış olan Devlet ve Unsurları Konu Testi konusu , Devlet ve Unsurları Konu Testi Devlet ve Unsurları Konu Testi - 1 1. Aşağıdakilerden hangisi ampirik demokrasinin unsurlarından biri değildir? A) Birden çok siyasi partinin bulunması B) Seçimlerin düzenli aralıklarla ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2014, 11:48   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Devlet ve Unsurları Konu Testi



Devlet ve Unsurları Konu Testi



Devlet ve Unsurları Konu Testi - 1

1. Aşağıdakilerden hangisi ampirik demokrasinin unsurlarından biri değildir?

A) Birden çok siyasi partinin bulunması

B) Seçimlerin düzenli aralıklarla tekrarlanması

C) Devlet başkanının halk tarafından seçilmesi

D) Seçimlerin serbestlik ilkelerine uygun yapılması

E) Halkın temsilciler aracılığıyla yönetime katılması

2. Devlet iktidarının bir zümre elinde bulunduğu siyasi rejime ne ad verilir?

A) Oligarşi B) Aristokrasi C) Monarşi D) Diktatörlük E)
3. Aşağıdaki devletlerden hangisi federal yapıda de*ğildir?

A) ABD B) İsviçre C) Almanya D) Kanada E) Çin

4. Aşağıdakilerden hangisi demokratik bir devletin özelliklerinden değildir?

A) Etkin siyasal makamlar seçimle işbaşına gelmeli ve seçimler düzenli ve fazla uzun olmayan aralıklarla tekrarlanmalıdır.

B) Seçimler serbest olmalıdır.

C) Çok sayıda siyasal parti olmalıdır.

D) Muhalefetin iktidar olma şansı olmalıdır.

E) Temel kamu hakları tanınmış ve güvence altına alınmış olmalıdır.

5. Aşağıdakilerden hangisi devletin özelliklerinden biri değildir?

A) Toprağa sahip olma

B) Örgütlenmiş olma

C) Devamlı olma

D) Hukuki ve siyasi bir yapı olma

E) Birden çok iktidara tabi olma

6. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde benimsenmiş demokrasi modelidir?

A) Sosyal Demokrasi B) Doğrudan demokrasi C) Temsili demokrasi D) Yarı doğrudan demokrasi

E) Hürriyetçi demokrasi

7. Aşağıdakilerden hangisi dar anlamda cumhuriyet rejimlerinden biri değildir?

A) Faşizm B) Aristokrasi C) Oligarşi D) Meşruti monarşi E) Hiçbiri

8. Aşağıdakilerden hangisi parlamenter hükümet yapısının yararlı yönlerindendir?

A) Koalisyonlara imkân vermesi

B) Yönetime katılımın daha yüksek olması

C) Dış politikaların daha başarılı şekilde yürütülebilme*si

D) İstikrar sağlanması

E) Seçimlerin daha kısa aralıklarla yapılması

9. Aşağıdaki kavramlardan hangisi bir siyasi rejimi ifadeetmez?

A) Oligarşi B) Demokrasi C) Pozitivizm D) Faşizm E) Monarşi

10. Aşağıdakilerden hangisi başkanlık hükümet siste*minin özelliklerinden biri değildir?

A) Kuvvetlerin yumuşak ve dengeli ayırımı vardır.

B) Başkan halk tarafından seçilir.

C) Yürütme organı tek kişiden oluşur.

D) Başkan yasama çalışmalarına katılamaz.

E) Başkan yasama merciinden güvenoyu istemez.

Cevap Anahtarı: 1-C 2-A 3-E 4-C 5-E 6-C 7-D 8-B 9-C 10-A

Kpss Rehber

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
EySan, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 15:06