Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   YGS-LYS Döneminde Stres ve Kaygı ile Başa Çıkma Yöntemleri (https://www.forumaski.com/lys-ygs/178284-ygs-lys-doneminde-stres-ve-kaygi-ile-basa-cikma-yontemleri.html)

Papatya 07.03.2016 11:33

YGS-LYS Döneminde Stres ve Kaygı ile Başa Çıkma Yöntemleri
 
YGS-LYS Döneminde Stres ve Kaygı ile Başa Çıkma Yöntemleri

ygs, ygs stresini yenme, ygs sınavına hazırlık, ygs stresi nasıl yenilir, ygs sınavda stres ve kaygıyı azaltıcı yöntemler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


YGS ve LYS dönemleri hiç şüphesiz ki öğrencilik hayatının en önemli sınavlarından biridir. Öğrenciler, bu sınavlardan alınan sonuçlara göre hayatının geri kalanın da yapacağın mesleğin eğitimini alacaklarından fazlası ile stresli ve gergin bir dönem yaşamaktadırlar. Ve buna bağlı olarak hem sosyal hayatlarında hem de derslerinde olumsuz sonuçlar alabilmektedirler.
Sınav stresinden dolayı öğrenci yeteri kadar verimli çalışamamkta ve elde etmek istediği sonucu elde edememektedir. Bu yüzden en doğru olanı bu dönemi en az stresle rahat bir şekilde geçirmek olacaktır. Heyecanını ve stresini kontrol edebilen öğrenciler, kontrol edemeyen öğrencilere göre daha başarılı oldukları bilinen bir gerçektir.

YGS – LYS Döneminde Stres Ve Kaygı İle Nasıl Başa Çıkılır?

Sınavda başarısız olabileceğinize ve sonucunda yaşayacağınız üzüntülere odaklanmayın. Başarısız olabilceğiniz bir durumda ailenizin ve çevrenizdekiler tepkilerinden çekinerek dada sınava girmeden kendiniz strese sokmayın. Herkesin söylediğine kulağınızı kapatın ve sadece verimli bir şekilde çaılşmaya bakın.
Elinizden geleni yapın ve sınava içiniz rahat bir şekilde girin. Böyle bir durumda elinizden gelen her şeyi yaptığınızdan daha rahat olursunuz ve daha az stres yaşarsınız.
Her zaman için hedefinizi yüksek tutmalısınız ama sizi strese sokabilecek kadar yüksek bir beklenti içerisinde olmayın. Ulaşılması zor olan bir hedefiniz olursa stresiniz de o kadar fazla olacaktır.
Ders çalışmalarınızı yaptığınız ortamı kendi çalışma şeklinize göre düzenleyin. Nasıl rahat çalışacaksanız o şekilde düzenleyin. Ve daima çalışma yaptığınız odanızın temiz ve düzenli olmasına özen gösterin. Dağınık ve pis bir odada verimli çalışmak mümkün değildir. Sık sık pencerenizi açın ve içeride ki yoğun havanın yerini temiz havanın almasını sağlayın.

Öğrencilerin Sınav Stresini Azaltmak İçin Ailelerin Yapması Gerekenler?

Öğrenciyi başka bir öğrenci ile karşılaştırma yapmak öğrencinin psikolojisi açısından olumsuz olacaktır. Ailelerin bu tür karşılaştırmalar yapmaktan uzak durmaları gerekir.
Sınav stresini en çok anne ve babaların beklentileri yükseltmektedir.
Sınav da başarısız olsa bile ailelerin yanında olduğunu öğrencilere her zaman hissettirmeleri gereklidir.

alıntı


Saat: 15:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.