|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Patlicanli Şehriye Pilavi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.11.2013, 03:05 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Patlicanli Şehriye Pilavi Patlicanli Şehriye Pilavi Malzemeler 3 su bardağı şehriye 3 çorba kaşığı tereyağ ı4 çorba kaşığı badem 2 adet orta boy patlıcan 300 gr kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvı yağ 8-10 dal maydanoz Yeterince sıcak su Tuz, pul biber Kızartmak için sıvı yağ Tarif Sıvıyağı bir tencereye alın. Etleri sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar pişirip kenara alın. Bademlerin kabuklarını çıkarmak için sıcak suda bekletin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurun sonra bunu da bir tabağa alın. Tereyağını eritip şehriyeleri kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilâve edip orta ateşte pişmeye bırakın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda bekletin. Kurulayıp sıvı yağda kızartın. Şehriyeler suyunu çekince altını kapatıp tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatın. 5 dakika dinlendirip üzerine eti, patlıcanları ve bademleri ilâve edin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |