Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saç Uçları İçin Bakım Önerileri (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/148038-sac-uclari-icin-bakim-onerileri.html)

Jade 24.02.2015 20:51

Saç Uçları İçin Bakım Önerileri
 
Saç Uçları İçin Bakım Önerileri


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Doğal yağlar yıpranan ve kırılan saç uçlarına bakım sırasında en büyük yardımcınız olacaktır. Saç uçlarını nemlendirmek, kırıklara karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak için badem yağı ve zeytinyağı kullanabilirsiniz. Eğer saç uçları çok kırılıyorsa önce kırıklardan kurtulun. Daha sonra her gün eve gelince sadece uçlara zeytinyağı veya badem yağı sürün. Haftada bir kuruyan saç derisini yumuşatmak için yine bu yağlarla masaj yapıp tüm saçlarınıza sürerek 1 saat kadar bekletebilirsiniz.




Saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmayın ve ılık hatta soğuk suyla yıkanmaya çalışın. Sıcak su saç derisini kurutarak saç kırıklarının artmasına neden olurken soğuk su saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saç köklerini güçlendirir. Ayrıca her gün şampuan kullanmayın. Her gün saçlarınızı şampuanlamanız gerekiyorsa şampuanınıza yarı yarıya su ekleyin.

Şampuandan sonra saç uçlarında nemlendirici bakım kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremleri her gün tüm saçınıza sürmeniz tavsiye edilmez. Kremi saç uçlarına sürdükten sonra 2 dakika bekleyin ve durulayın.

Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı kurularken havluyu çok bastırmayın ve saçlarınızı dağıtarak kurulamayın. Havluyu sadece saçlarınızdaki fazla suyu almak için kullanın. Kurutma makinesi ve saç maşası gibi ısıyla çalışan cihazlar saç tellerini kuruttuğu için olabildiğince az kullanmaya çalışın. Mümkün olan zamanlarda saçınızı doğal kurumaya bırakın.

Saçlarınızı ıslakken fırçalamayın. Banyodan çıktıktan sonra geniş dişli bir tarakla tarayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında güneşe çıkarken saçlar için özel olarak üretilen koruyucu faktörlü kremlerden kullanın veya şapka takın.


Saat: 13:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.