Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Kınanın Saça Faydaları (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159784-kinanin-saca-faydalari.html)

DeRDeST 11.07.2015 04:08

Kınanın Saça Faydaları
 
Kınanın Saça Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kına, eski zamanlardan beri kadınların ellerine, vücutlarının başka bölgelerine ve saçlarına uyguladığı bir maddedir. Dövme yaparken de kullanılan bu madde, saçı beslemesiyle bilinir. Bu nedenle saç boyası kullanmak yerine kına yakmayı tercih eden birçok kadın vardır. Peki, kınanın faydaları nelerdir?

Kınanın saça sağladığı faydalardan birisi saçtaki yıpranmaları gidermesidir. Saçlar, gün içerisinde maruz kalınan toz ve kirli havadan ve ayrıca saça uygulanan kimyasal maddelerden dolayı yıpranırlar. Saça uygulanan fön, maşa gibi yüksek ısı gerektiren işlemler de saça zarar verir. Tüm bunlar yüzünden saçta yıpranmalar meydana gelir. Saç uçları kırılır, saç nemini kaybeder ve sönükleşir. Saç tellerini kalınlaştırmak, saçı nemlendirmek ve saça daha hacimli bir görünüm vermek için kına uygulanabilecek ürünlerin başında gelir. Saçın matlaşması da yıpranma sebebiyle ortaya çıkan sorunlardan biridir. Kına saça parlaklık da verir. Kınanın saçın renginde yarattığı değişmenin de bu parlaklığa katkısı vardır. Eğer saçlarınızın renginde değişiklik yapmak isterseniz ya da beyazlarınız varsa saç boyasından önce kına seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Çünkü kına hem daha uzun süre saçta kalır; hem de saçınızın rengi daha canlı ve parlak görünecektir. Saç boyasında olan kimyasallar kınada olmadığından, vücut sağlığınız için de kınayı tercih edebilirsiniz.

Kınanın saça bir diğer faydası da koparak dökülmelerle savaşmasıdır. Eğer saçınızı taradığınızda ya da duş sonrası saçınızdan birçok saç dökülüyorsa saçınızı beslemek ve bu dökülmeleri azaltmak için saçınıza kına yakabilirsiniz. En sık görülen saç problemlerinden biri olan kepek problemi de kınanın saça olan faydalarından biridir. Kına saç derisini yumuşatır, tahrişleri azaltır, saç diplerinin hava almasını sağlar ve deriyi temizler. Böylece kepek problemini de ortadan kaldırır. Kepeğe karşı uygulanan şampuan ve diğer saç bakım ürünleri yerine doğal bir bakım ürünü olan kınayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Tüm bu sağladığı faydalar ile sık sık uygulanan kına içerisine su karıştırılarak kıvama getirilip saça sürülür ve yarım saat-1 saat kadar beklendikten sonra ılık suyla durulanır. Bunun yanısıra, her bir problem için farklı farklı maddelerle karıştırılarak uygulanabilir. Örneğin, saçınıza hacim vermek ve nemlendirmek için kınayı çay ve yumurta ile karıştırarak saçınıza sürebilirsiniz.


Saat: 08:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.