Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Alnı Geniş Olanlar Saçlarını Nasıl Kestirebilir? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159786-alni-genis-olanlar-saclarini-nasil-kestirebilir.html)

DeRDeST 11.07.2015 04:12

Alnı Geniş Olanlar Saçlarını Nasıl Kestirebilir?
 
Alnı Geniş Olanlar Saçlarını Nasıl Kestirebilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Geniş bir alna sahipseniz üzülmeyin, doğru saç kesimi ve saç modelleri ile bunun önüne geçebilirsiniz. Doğru bir saç kesimi yüzünüzü daha oval gösterir ve dikkatleri alnınızdan alır. Yüz şeklinize uygun bir kesim seçmediğiniz zaman alnınız daha geniş veya yüzünüz daha uzun görünebilir, bunun için doğru bir teknik kullanmanız faydalı olacak ve daha feminen bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.

Eğer alnınız geniş bir kadınsanız yapmanız gereken şey saç kesiminizle alnınızın bir kısmını kapatıp yüzünüzün oval bir şekil almasını sağlamak. Saçınızı yandan ayırarak alnınızın enini daha kısa gösterebilir, kahkül kestirerek ise daha kısa görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için kahküllü saç kesimleri kullanabilirsiniz. Yüzünüz olduğundan çok daha ince ve güzel görünecektir. Bu basit ama etkili yöntemle çözümünüzü bulmuş olacaksınız. En önemli nokta ise saçların öne gelmesi. Dikkat edeceğiniz başka bir nokta da saç kesiminizi her gün o kesime uygun bir şekil vermeniz olacaktır. Kısa saç kesimleri arıyorsanız; alnı açıkta brakmayan, bob kesimli modelleri deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra saçlarınıza yapacağınız kalın dalgalı bir modelle yine alnınızın bir kısmını kapatıp aynı şekli yakalayabilirsiniz. Bu ve benzeri teknikler ile alnınızın bir kısmını kapatabilirsiniz. En önermediğimiz saç modelleri arasında sıkı sıkıya bağlanmış bir at kuyruğu, sıkı bir balerin topuzu, alnı açıkta bırakmış bir örgü yer alır. Bu tür modellerden sakınmalısınız.

Çenenizin hizasında kestirip öne doğru kat ekleyerek alnınızın genişliğini mükemmel bir şekilde gizleyebilirsiniz. Dağınık yapılmış bir topuzdan alnınıza sarkacak olan saç tutamları çok hoş bir görüntü oluşturabilir. Kahkül bakımı ve kullanımı biraz zor ama yana doğru kavislenmiş dalgalı saç tutamları görünümünüzü biraz daha asi ve göz alıcı kılacaktır. Sıcak havalarda yaptığınız şeklin durmamasından şikayetçi iseniz bir saç spreyi çözümünüz olabilir. Eğer sürekli aynı kuaföre gidiyorsanız onunla birlikte alnınızı kapatacak başka saç kesimleri de deneyebilirsiniz. Kahkül herkes için bir çözüm değildir eğer kahkül kullanacaksanız yüzünüzün buna uygun olması gerekir.


Saat: 03:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.