Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saçlarınızın uzun süre düz kalması için yapmanız gerekenler (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/83356-saclarinizin-uzun-sure-duz-kalmasi-icin-yapmaniz-gerekenler.html)

Perii 06.01.2014 17:05

Saçlarınızın uzun süre düz kalması için yapmanız gerekenler
 
Saçlarınızın uzun süre düz kalması için yapmanız gerekenler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Fön çektirmek bir çok kadın için vazgeçilmez bir alışkanlıktır. Saçlarımızı düzleştirmek için her gün kuaföre gideriz, ya da her sabah evde saatlerimizi harcarız. Bunun karşılığında, o kadar emekle düzleştirdiğimiz saçlarımız, akşama kalmadan söner, yağlanır ya da bozulur. Bu, her kadının, hayatının bir noktasında mutlaka karşılaştığı bir problemdir. Ama her sorunun bir çözümü vardır. İşte, fön çektirdikten sonra, saçlarının uzun süre düz ve bakımlı kalması için yapman gerekenler…

Hacim

Saçına fön çekerken ya da çektirirken, olabildiğince hacim vermeye çalış. Unutma, başta kabarık gözükse de, saçın giderek sönecek. Fönü ne kadar hacimli çekersen, o kadar uzun süre hacimli düz saçlara sahip olursun.

Saçını Toplama

Saçını at kuyruğu yapıp sıkı bir tokayla toplarsan, saçın yağlanır. Yağlanan fönlü saç, bakımsız gözükür ve hızlı bozulur. Saçını mutlaka toplaman gerekiyorsa mandal tokaları ya da geniş lastikleri seç. Lastik toka kullanacaksan, tokayı sadece bir tur döndür. Hatta saçını yeterince iyi tutuyorsa, hiç döndürme.

Nemden Uzak Dur

Fönlü saçın ıslanınca bozulduğunu hepimiz biliyoruz. Ama sadece ıslaklık değil, hafif nem bile saçın fönünün bozulması için yeterli bir sebep. Bu yüzden vücudunu yıkarken, saçını tepeden toplaman yeterli değil. İşini sağlama almak için, yıkanırken kağıt bone kullanmayı dene. (Plastik boneler saçının hacimli görüntüsüne zarar verebilir.)

Kuru Şampuan Kullan

Kuru şampuan saçının suya değmeden temiz kalmasını sağlar. Hem yağlanmayı önler, hem de saçına tertemiz bir koku verir. Bu ürünü sık aralıklarla kullanmaktan çekinme.

Saçına Dokunma

Fön çekildiğinde saçımız yumuşacık olur ve içimizde sürekli ona dokunma isteği belirir. Ama, bu çekilen fönün ömrünü kısaltır. Saçımızı elledikçe, yağlanmasına ve bozulmasına neden oluruz.

Terlediğin Zamanlarda

Terleme nem oluşturduğu için, saçın çabuk bozulmasına neden olur. Bu yüzden saçın fönlüyken spor yapmamaya ve terlememeye dikkat etmelisin. Terlediğin zamanlarda saçını at kuyruğu yerine topuz yapmayı tercih et. Çok sıkı bağlanmamış ama sağlam, olabildiğince yüksekte bir topuz yap. At kuyruğuna kıyasla, topuz; nemin daha kolay uçmasını sağlayacaktır.

FeCr 06.01.2014 17:11

Cevap: Saçlarınızın uzun süre düz kalması için yapmanız gerekenler
 
Uzun ve hacimli durmaları..arslan yelesi gibi ihtişamlı görünmeleri görmek istediğim şekildir.Lakin her kadında güzel durmadığını da biliyorum..bu şekilde uzun ve düz saçların yakıştığı kadınlar da var.
Doğru tercih olduğu zaman çok şık ve zarif bir görüntü kattığı kesin..güzel bir makyajla da tamamlandığında ortaya ciddi bir duvar fotoğrafı çıkacağından eminim.
Görüntüdeki kadının saçı da makyajı da yüz hatları da birbirine oldukça uyumlu..keşke her gördüğümüz de böyle olsa..

Teşekkürler paylaşım için


Saat: 22:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.