Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri
facebook bağlan


Ispanaklı rulo

Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Ispanaklı rulo konusu , Ispanaklı rulo Yağlı pişirme kağıdını pişirme işleminin hemen sonrasında çıkarmayıp sarma esnasında destek alın, kek üzerinde olabilecek çatlamaları önleyin. Malzemeler Ispanaklı harç için: 4 adet yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.10.2015, 16:21   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Ispanaklı rulo



Ispanaklı rulo




Yağlı pişirme kağıdını pişirme işleminin hemen sonrasında çıkarmayıp sarma esnasında destek alın, kek üzerinde olabilecek çatlamaları önleyin.

Malzemeler
Ispanaklı harç için:

4 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram ıspanak
2 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

İçi için:

4 adet közlenmiş biber
300 gram süzme yoğurt
200 gram labne peyniri
2 diş sarımsak (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır
Bol suda yıkayıp kalın sap ve kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları kaynar suda, kısa sürede haşlayın. Haşlama suyunu süzüp fazla suyunu sıktıktan sonra soğuması için ayrı bir kapta bekletin. Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 3-4 dakika çırpıp kabartın.

Katı bir kıvam aldıklarında çırpma işlemini durdurun. Yumurta sarıları, un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kapta karıştırın. Köpük köpük olan yumurta beyazlarını ıspanaklı karışıma katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine aktardığınız ıspanaklı harcı, ince bir kat halinde yayın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. İç harcı için; sarımsakları rendeleyip tuzla ovun. Süzme yoğurt ve labne peyniriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Közlenmiş biberleri sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp uzun ince şeritler halinde kesin. Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki, mutfak tezgahına alın.

Kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın. Kenar kısmında küçük bir pay bırakıp közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin. Yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Amazonn, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:45