|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Elmalı İrmik Pastası Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.05.2014, 13:06 | #1 (permalink) |
| Elmalı İrmik Pastası Tarifi Elmalı İrmik Pastası Tarifi Malzemeler 14 çorba kaşığı irmik 9 çorba kaşığı tozşeker 1 litre süt İçi için: 3 adet elma 1 çay kaşığı tarçın 7 adet kakaolu pötibör bisküvi Üzerine: Kıyılmış fındık Elmalı İrmik Pastası Yapılışı İÇİ için elmaları rendeleyip yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine tarçın ekleyip, suyunu yarı yarıya çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra içine kırılmış bisküvi ilave edin. Tozşeker, irmik ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup, koyulaşana kadar pişirin. Muhallebinin yarısını çok büyük olmayan ıslatılmış kare ya da dikdörtgen cam bir kaba dökün. Elmalı harcı muhallebinin üzerine dökün. Muhallebinin kalan yarısını da kaba aktarın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyin ve fındıkla süsleyerek servis edin.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |