|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Monts Blanc’lar Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
31.10.2014, 10:48 | #1 (permalink) |
| Monts Blanc’lar Tarifi Monts Blanc’lar Tarifi Özel Gereçler Büyük metal karıştırma kabı 10 cm’lik hamur kesici Malzemeler 4 yumurta akı, oda sıcaklığında Yaklaşık 240 gr toz şeker 3. adım Ayçiçeği yağı, yağlamak için Dolgu için 435 gr tatlandırılmış veya tatlandırılmamış kestane püresi 100 gr toz şeker (arzuya bağlı) 1 çay kaşığı vanilya esansı 500 ml yağlı krema Pudra şekeri, üzerine serpmek için Monts Blanc’lar Tarifi 1.Fırınınızı önceden en düşük derecede, 120°C civarında ısıtın. Yumurta aklarını geniş, temiz bir metal kâseye alıp mikseri içinden çıkarttığınızda çırpıcıların iz bırakacağı kıvama kadar çırpın. Şekerin en az yarısını azar azar, her seferinde 2’şer yemek kaşığı ekleyip aralarda iyice çırpın. Kalan şekeri de mümkün olduğunca az hava kaybettirerek karışıma ekleyin. 2.Hamur kesiciyi hafifçe yağlayın, iki fırın tepsisini silikon kâğıtla kaplayın. Hamur kesicisini tepsinin üzerine koyup mereng karışımını 3’er cm derinliğinde içine doldurun ve üstünü düzelterek kesiciyi dikkatle çıkartın. Bu işlemi yaparak karışımı bitirin. Her tepside 4’er mereng tabanınız olmalıdır. 3.Merengleri fırının ortasında, sakız gibi seviyorsanız 45 dakika, değilse 1 saat pişirin. Fırını kapatıp merengleri ılınmaları ve çatlamamaları için içinde bırakın. Tamamen soğumaları için ızgara teline çıkarın. 4.Kestane püresini, toz şeker (arzuya göre), vanilya esansı ve 4 yemek kaşığı krema ile birlikte bir kâseye koyup pürüzsüz olana dek çırpın. Hafif, kabarık bir dolgu elde etmek için ince bir elekten geçirin. Ayrı bir kâsede kalan kremayı sertleşene kadar çırpın. 5. Merenglerin üzerine 1’er yemek kaşığı kestane püresi koyup üstlerini spatulayla düzeltin. Her merengin üstüne çırpılmış krema koyup spatulayla yumuşak dalgalı bir görünüm verin.Pudra şekeri serpip servis edin. ÖNCEDEN HAZIRLAMA Mereng tabanlar 5 gün önceden hazırlanıp hava geçirmez bir kapta saklanabilir. Aşçıdan İpucu Yumurtaları çırpmak için kullandığınız kâsenin tamamen temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Kesin bir ölçü için yumurta aklarını tartın. Yumurta aklarının tam iki katışeker kullanmanız gerecektir. Elektronik bir tartı kullanmanız tavsiye edilir. Afiyet olsun
__________________ . . . . . . . . . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |