Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Monts Blanc’lar Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Monts Blanc’lar Tarifi konusu , Monts Blanc’lar Tarifi Özel Gereçler Büyük metal karıştırma kabı 10 cm’lik hamur kesici Malzemeler 4 yumurta akı, oda sıcaklığında Yaklaşık 240 gr toz şeker 3. adım Ayçiçeği yağı, yağlamak için ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.10.2014, 10:48   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Monts Blanc’lar Tarifi



Monts Blanc’lar Tarifi



Özel Gereçler

Büyük metal karıştırma kabı
10 cm’lik hamur kesici
Malzemeler

4 yumurta akı, oda sıcaklığında
Yaklaşık 240 gr toz şeker
3. adım
Ayçiçeği yağı, yağlamak için

Dolgu için

435 gr tatlandırılmış veya tatlandırılmamış kestane püresi
100 gr toz şeker (arzuya bağlı)
1 çay kaşığı vanilya esansı
500 ml yağlı krema
Pudra şekeri, üzerine serpmek için
Monts Blanc’lar Tarifi

1.Fırınınızı önceden en düşük derecede, 120°C civarında ısıtın. Yumurta aklarını geniş, temiz bir metal kâseye alıp mikseri içinden çıkarttığınızda çırpıcıların iz bırakacağı kıvama kadar çırpın. Şekerin en az yarısını azar azar, her seferinde 2’şer yemek kaşığı ekleyip aralarda iyice çırpın. Kalan şekeri de mümkün olduğunca az hava kaybettirerek karışıma ekleyin.
2.Hamur kesiciyi hafifçe yağlayın, iki fırın tepsisini silikon kâğıtla kaplayın. Hamur kesicisini tepsinin üzerine koyup mereng karışımını 3’er cm derinliğinde içine doldurun ve üstünü düzelterek kesiciyi dikkatle çıkartın. Bu işlemi yaparak karışımı bitirin. Her tepside 4’er mereng tabanınız olmalıdır.
3.Merengleri fırının ortasında, sakız gibi seviyorsanız 45 dakika, değilse 1 saat pişirin. Fırını kapatıp merengleri ılınmaları ve çatlamamaları için içinde bırakın. Tamamen soğumaları için ızgara teline çıkarın.
4.Kestane püresini, toz şeker (arzuya göre), vanilya esansı ve 4 yemek kaşığı krema ile birlikte bir kâseye koyup pürüzsüz olana dek çırpın. Hafif, kabarık bir dolgu elde etmek için ince bir elekten geçirin. Ayrı bir kâsede kalan kremayı sertleşene kadar çırpın.
5. Merenglerin üzerine 1’er yemek kaşığı kestane püresi koyup üstlerini spatulayla düzeltin. Her merengin üstüne çırpılmış krema koyup spatulayla yumuşak dalgalı bir görünüm verin.Pudra şekeri serpip servis edin.

ÖNCEDEN HAZIRLAMA Mereng tabanlar 5 gün önceden hazırlanıp hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

Aşçıdan İpucu

Yumurtaları çırpmak için kullandığınız kâsenin tamamen temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Kesin bir ölçü için yumurta aklarını tartın. Yumurta aklarının tam iki katışeker kullanmanız gerecektir. Elektronik bir tartı kullanmanız tavsiye edilir.

Afiyet olsun

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Behice, LifeisBeauty, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:48