Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Meksika Usulü Sütlaç

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Meksika Usulü Sütlaç konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 22:30   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Meksika Usulü Sütlaç

Malzemeler (4 kişilik)

Yarım su bardağı (75 g) kuru üzüm
Yarım su bardağı (90 g) kırık pirine 2,5 cm’Iik limon kabuğu
1 su bardağı (250 ml) su
2 su bardağı (475 ml) yağsız süt
1 su bardağı (225 g) tozşeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tarçın çubuğu (ya da yarım tatlı kaşığı tarçın)
1 yumurta sarısı, çırpılmış olarak
1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin
2 yemek kaşığı (10 g) kavrulmuş file badem (süslemek için)

Servis için;

Portakal dilimleri



1- Kuru üzümleri kuçuk bir kaseye kuyun. I Üzerlerini kapatacak kadar ılık su dö-küp, üzümlerin suyu emmesi için biraz bek-letin. Pirinci, ince limon kabukları ve suyla birlikte bir tencereye koyun. Yavaşça kayna-tıp ocağın altını kısın ve tencerenin kapağı-nı kapatın. Pirincin suyunu çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
2- Pirincin içindeki limon kabuklarını çıka-rın. Sütü, şekeri, tuzu ve tarçın çubuğu-nu (ya da tarçını) ilave edin. Sütü çekene kadar, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişi-rin. Bu işlemi yaparken, tencerenin kapağını kapatmayın.
3- Tarçın çubuğunu çıkarın. Üzümlerin suyu-nu süzüp kurulayın. Üzümleri, yumurta sa-rısı ve az yağlı yumuşak margarinle birlikte sü-rekli karıştırarak pişirin. Yağ eriyene, üzümler tencerenin her tarafına yayılıp, karışım krema kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin.
4- Sütlacı bir kaç dakika kısık ateşte pişirin. Sonra bir servis tabağana yada kaseye koyun. Her servise kavrulmuş badem serpip portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 04:51