|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Limonlu Dondurma konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2015, 19:07 | #1 (permalink) |
| Limonlu Dondurma Limonlu Dondurma Limonlu Dondurma malzemeleri: 5 adet yumurta sarısı 125 gr (yarım su bardağı) şeker 500 ml (2 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 185 ml (1 su bardağından biraz az) limon suyu 3 çorba kaşığı koyu krema Limonlu Dondurma yapılışı: Yumurta sarısını, şekerin yarısı ile krema kıvamına gelene dek karıştırın. Süt, limon kabuğu ve kalan şekeri tencereye koyarak kaynatın. Ardından yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Muhallebiyi tekrar tencereye koyun ve kısık ateşte tahta kaşık ile karıştırdığınızda yeterince koyulaşana dek pişirmeye devam edin, muhallebinin kaynamamasına özen gösterin. Muhallebiyi bir kaseye alın ve limon suyu ile kremayı ekleyerek donmaya bırakın. Plastik bir kapta ağzı kapalı halde buzdolabının dondurucu kısmına koyun. 30 dakikada bir buz kristallerinin dağılması için karıştırın. Böylece daha iyi bir doku kazanacaktır. Servis yapana dek dondurucuda saklayın.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |