|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Elmalı Pay Tatlısı Yapılışı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2015, 19:25 | #1 (permalink) |
| Elmalı Pay Tatlısı Yapılışı Elmalı Pay Tatlısı Yapılışı Elmalı Pay Tatlısı Yapılışı için Gerekli Malzemeler : 1 su bardağı pudra şekeri. 125 gr tereyağı. ( yumusak ) yarım çay bardağı sıvı yağ. 2 yumurta. yarım paket kabartma tozo. 1 paket vanilya şekeri. aldığı kadar un. ( oldukca yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.) bir çimdik tuz. Elmalı Kolay Pay Tarifi Elmalı Pay İç Harç : 1 su bardağı elma püresi. 5 orta boy elma. 1 su bardağı kıyılmış badem. 1 çay bardağı toz şeker. tarçın. Elmalı Pay Tatlısı Yapılışı Tavamıza bademleri koyalım ve kavurmaya başlayalım. Kavrulan bademlere rendelenmiş elmaları ve toz şekeri ekleyelim ve bir müddet daha kavuralım. ( Elmalar suyunu çekene kadar.) Son olarak tarcın serpelim, isteğe bağlı olarak. Hamurumuzu yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak. İkiye bölelim, bir parçasını merdane yardımızyla yada elimizle açalım. Pişirme kabımıza yerleştirelim, çatal yardımı ile delelim. Önce elma püresini sürelim, üzerine hazırladığımız elmalı iç harcından orantılı bir şekilde bolca koyalım. Hamurumuzdan kalan diğer parçayı pişirma kağıdının üzerinde açalım. Ve pişirme kağıdı ile kaldırarak iç harcımızın üzerine yerleştirelim. Çatalla üzerine delikler açalım. 180C* de pişirelim. yarım saat kadar. Üzerine pudra şekeri serpelim.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |