Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Çak Çak Tatlısı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Çak Çak Tatlısı konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By HaDeS

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.02.2019, 00:33   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çak Çak Tatlısı

Çak Çak Tatlısı



Tatar tatlısı olarak bilinen çak çak, yapımı kolay ancak görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Özellikle çocukların çok seveceği çak çak tatlısı, hamurların bal ile birleşimiyle oluşuyor. Siz de sevdiklerinize dünya mutfağından bir şeyler pişirmek istiyorsanız çak çak tatlısını deneyebilirsiniz.

Tatarların “Çak-Çak” adını verdikleri ve ilk önce düğün, nişan, kız isteme gibi etkinliklerin de en sevilen tatlısı olan bu tatlı, Tataristan’da hem ev yapımı hem de fabrika yapımı olarak her yerde bulunabiliyor. Kazakistan'da çok fazla tüketilen çak çak tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ÇAK ÇAK TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
250 gram un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı bal
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nişasta
4 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kasede güzelce çırpın. Ardından un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hazırlanan hamuru 5 eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlak şekilde açıp, ortadan ikiye kesin.

Ortadan ikiye kestiğiniz hamuru üst üste olacak şekilde koyarak şeritler halinde kesin.

Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın.

Önceden kızdırdığınız bol yağın içerisine doğradığınız hamurları atın ve iyice kızarana kadar bekletin.

Kızarttığınız hamurları, sos tavasında bal ve şekeri karamelize edip karıştırın.

Şekil vermek için fincana koyarak ters çevirebilirsiniz. 45 dakika kadar şerbetin donmasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 06.04.2019, 23:11   #2 (permalink)
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çak Çak Tatlısı

Hamur ve bal farklı bir aroma olsa gerek.

Papatya beğendi.
__________________
You"ll Never Walk Alone
HaDeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 13:35