|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Şekerpare Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
09.07.2013, 15:25 | #1 (permalink) |
BaHaRamaZaN | Şekerpare Tatlısı Tarifi MALZEMELER: 300 gram un, 400 gram toz şeker, 125 gram pudra şekeri, 250 gram margarin, 3 yumurta, 1 limon, 1 paket vanilya, 15 tane ba*dem, su. Şekerpare Tarifi Margarin porselen kaseye konur. Pudra şekeri ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra iyice beyazlaştırılır. • Sonra yumurtaların sarıları, vanilya ve rendelenmiş limon ka*bukları konur. Aynı şekilde 15 dakika daha kaynatılır. Ardından, azar azar un dökülüp iyice yedirilir. • Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparılıp düzgün yuvar*laklar yapılır. Biraz ısıtıldıktan sonra tepsiye dizilir. • Ortalarına kabukları soyulduktan sonra 2ye ayrılmış bademler konur. Hafifçe bastırılır. • Orta hararetli fırında altları üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. • Tencereye şeker konur. 1 tatlı kaşığı limon suyu ve üstünü 2 par*mak geçecek kadar su ilave edilir. • Ateşe oturtulur. “Kıvamlı şurup” hazırlanır. • Şurup soğuduktan sonra fırından alınan tepsideki şekerparelerin üstüne dökülür. Soğuması beklenir. •Tatlılar, kırmadan alınıp servis tabaklarına konur.
__________________ Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!... Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |