|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Türk Lokumu Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2013, 12:57 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Türk Lokumu Tarifi Türk Lokumu Tarifi Malzemeler 3 su bardağı süt 3 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı kakao 2bardak süt Arası İçin Kremşanti Tabanı İçin Bolca hindistan cevizi arası için ceviz,fındık,fıstık,damla çikolata,meyve parçaları Yapılışı Muhallebi malzemesini bir tencerede karıştırıp ocakta kaynamaya alıyoruz.Karıştıra karıştıra muhallebimizi kaynatıyoruz.Muhallebiyi dökeceğimiz tepsinin tabanını hindistan cevizi ile kaplıyoruz.Muhallebiyi yavaş yavaş heryerine döküp kaşıkla düzeltiyoruz.Dolaba alıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan muhallebinin üzerine şantiyi hazırlayıp yayıyoruz.Üzerine istenilen malzeme eklenip tekrar dolaba gönderiyoruz. Servis yapacağımız zaman enine şeritler halinde kesiyoruz. Lokum ince olmalı yoksa rulohaline getirirken kırılabiliyor. Afiyet Olsun. |
18.09.2013, 12:57 | #2 (permalink) |
Kalmak İçin Bir Gönül.. | Cevap: Türk Lokumu Tarifi lannnnnnnnn
__________________ Miiiiyyyaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvvv |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |