|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kat kat ıspanaklı pasta konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
20.03.2014, 17:12 | #1 (permalink) |
| Kat kat ıspanaklı pasta Kat kat ıspanaklı pasta Malzemeler: 4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta) 4 klasik kahve fincanı şeker 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 4 kahve fincanı un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha eklenebilir) 1 su bardağı ıspanak püresi 2 fincan su Arasına : 1 paket sade krem şanti 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı hindistan cevizi Hazırlanışı: 1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın. Yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirip püre yapın. Yumurtaları karıştırma kabına alın iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın. Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı keki dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk pişirin.Cok pismis olmayacak Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın ve dolapta soğutun. Soğuyup krema kıvamını alan şantiyi ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin. Hindistan cevizini şantinin üzerine serpiştirin. Bıçak yardımıyla kekten önce boyuna şeritler kesin sonra enine 3 serit halinde kesin sonra 2 parça kek üst üste gelecek şekilde dizin buzdolabında 2 saat bekletip üzerine antepfıstığı serpin servis yapın. ALINTI
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |