Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Yağmantisi tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Yağmantisi tarifi konusu , Yağmantisi tarifi Malzemeler 6 s.b.un 1 ç.b.yoğurt 1 küçük paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küp şeker yeterince ılık su aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için) ...


Like Tree3Beğeni
  • 1 Post By diLemma
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By diLemma

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2015, 11:00   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yağmantisi tarifi



Yağmantisi tarifi




Malzemeler
6 s.b.un
1 ç.b.yoğurt
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
yeterince ılık su aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)
300 gr kıymaya 1 çay kaşığı tuz-toz
1 avuçayıklanmış, doğranmış maydonoz
2 ç.k. salçayı, 1 ç.k.toz biber ve 2 ç.k sıvıyağ ilekavurup, az su dökerek kaynatıyoruz. ÜZERİNE: sarımsaklı yoğurt KIZARTMAK İÇİN: bol sıvıyağ



Tarif
1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak, iç harcından 1 çay kaşığı ekleyip,resimdeki gibi çiçek şeklinde ortaya katlıyoruz
dört kenarını dışa doğru kıvırıp,ortada birleştiriyoruz.
kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz.
üzerine salça sos ve yoğurt ekerek sıcak servis ediyoruz.

Papatya beğendi.
__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2015, 11:49   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yağmantisi tarifi

Kayseri'de yapılan mantı çeşitlerinden bir tanesi.. Biraz ağır gibi görünse de çok yağ çekmediği için doyurucu güzel bir lezzet emeklerinize sağlık olsun

diLemma beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2015, 11:56   #3 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yağmantisi tarifi

Alıntı:
papatyaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kayseri'de yapılan mantı çeşitlerinden bir tanesi.. Biraz ağır gibi görünse de çok yağ çekmediği için doyurucu güzel bir lezzet emeklerinize sağlık olsun


Ben mantıyı çok severim o yüzden de paylaşayım dedim : )
Beğenmenize sevindim


Papatya beğendi.
__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
diLemma, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:27