|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Yağmantisi tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.01.2015, 11:00 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Yağmantisi tarifi Yağmantisi tarifi Malzemeler 6 s.b.un 1 ç.b.yoğurt 1 küçük paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küp şeker yeterince ılık su aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için) 300 gr kıymaya 1 çay kaşığı tuz-toz 1 avuçayıklanmış, doğranmış maydonoz 2 ç.k. salçayı, 1 ç.k.toz biber ve 2 ç.k sıvıyağ ilekavurup, az su dökerek kaynatıyoruz. ÜZERİNE: sarımsaklı yoğurt KIZARTMAK İÇİN: bol sıvıyağ Tarif 1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak, iç harcından 1 çay kaşığı ekleyip,resimdeki gibi çiçek şeklinde ortaya katlıyoruz dört kenarını dışa doğru kıvırıp,ortada birleştiriyoruz. kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz. üzerine salça sos ve yoğurt ekerek sıcak servis ediyoruz.
__________________ |
11.01.2015, 11:49 | #2 (permalink) |
| Cevap: Yağmantisi tarifi Kayseri'de yapılan mantı çeşitlerinden bir tanesi.. Biraz ağır gibi görünse de çok yağ çekmediği için doyurucu güzel bir lezzet emeklerinize sağlık olsun |
11.01.2015, 11:56 | #3 (permalink) | |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Yağmantisi tarifi Alıntı:
__________________ | |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |