Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2013, 11:31   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir?

Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir?

(I) GRAPE FRUİT:


Tatlı tabağında pudra şekeri ile servis edilir. Çay kaşığı ile yenir. Ayrıca
parmak yıkama tası verilir.


(II) KAVUN DİLİM:


Tatlı tabağında ordövr çatalı, desert kaşığı ile yenir.


(III) DUMANLI FÜME JAMBON VE KAVUN:


Normal yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçakla yenir.


(IV) ORDÖVR:


Yemek tabağına küçük çatal, küçük bıçakla yenir.


(V)DENİZ MAHSÜLLERİ KOKTEYLLERİ; KARİDES KOKTEYLİ, İSTAKOZ KOKTEYLİ:


Kokteyl kaplarında (Kup) hazırlanır. Yoksa ayaklı küçük lale tipi
bardaklarda veya kup bardaklarda hazırlanır. Küçük tabağın veya bardak
altı tabağının üzerine bir dantel kağıt üzerine kup veya bardaktaki
kokteyl konup,balık çatalı,yoksa küçük çatal ve çay kaşığı ile yenir


(VI) HAVYAR:


Yemek tabağında havyar bıçağı yoksa, küçük bıçak ile yenir.


(VII) FUA GRA KAZ CİĞERİ:


Tatlı tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir.


(VIII) KUŞKONMAZ:


Yemek tabağında, kuşkonmaz pensi, yoksa elle tutulup yemek çatalının
yardımı ile yenir. Ayrıca el tası verilir.


(IX) KUŞKONMAZ VE JAMBON:


Jambon salata tabağında, kuşkonmaz yemek tabağında ayrı servis edilir
veya ikisi de yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile yenir. Ayrıca el
tası verilir.


(X) ENGİNAR HAŞLAMA YAPRAĞI İLE:


Yemek tabağında önce yaprakları teker teker koparılarak elle, göbeğine
gelince küçük çatal ve küçük bıçakla yenir. Ayrıca yanına deşet tabağı ve
el tası verilir.


(XI) KURBAĞA BACAĞI:


Sıcak yemek tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir. Ayrıca
deşet (kemik) tabağı ve el tası verilir


(XII) SALYANGOZ:


Yuvarlak dantel kâğıda örtülmüş bir tabak üzerine yerleştirilen hususi
salyangoz tabağında salyangoz pensi, salyangoz çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir.


(XIII) MİDYE:


Midyeler, kabuğu ile hazırlanan midye spesiyaliteleri, düz yemek tabağı
üzerine yerleştirilmiş sıcak çorba tabağında, balık çatalı, balık bıçağı, tatlı
kaşığı ile yenir.


(XIV) BALIK ÇORBASI – BUYABEZ:


Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek çatalı,
balık bıçağı, çorba kaşığı ile yenir. Ayrıca deşet tabağı da verilir.


(XV) POT O FÖ:


Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek
çatalı, yemek bıçağı, yemek kaşığı ile yenir.


(XVI) PEYNİRLER:


Tatlı tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile varsa peynir bıçağı, küçük çatal
ile yenir.


(XVII) DONDURMA, KUPLAR:


Tatlı tabağı üzerine üçgen katlanmış kağıt peçete veya kup altı
peçetesi üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu
çay kaşığı ile yenir.


(XVIII) KUP DESERTLER:


Tatlı tabağı üzerine, kup altı peçetesi, yoksa üçgen katlanmış kağıt peçete
ve üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu çay kaşığı
ile yenir.


(XIX) MEYVELER:


Tatlı tabağı, meyve çatalı ve meyve bıçağı, el tası; kabuksuz meyveler
için ayrıca tas içerisinde soğuk su, tatlı tabağında meyve çatalı ve
meyve bıçağı ile yenir. Ayrıca yanında el tası verilir. Kabuksuz
meyvelerden üzüm cinsleri meyve tabağında elle, ayrıca el tası içerisinde
soğuk su, çilek cinsi meyveler; kuplarda veya meyve tabağında pudra
şekeri veya krema ile tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir.





HANGİ YEMEKLERİN YANINDA EL TASI (FİNGERBOWL) VERİLİR? (RINCE DOIGTS, FINGERBOWL, EL TASI)


Aşağıdaki yemekler servis edildiğinde (rince doigts) el tası verilmesi
mecburidir. İstiridye, soğuk istakoz, karides, midye, marinier, kurbağa
bacağı, kuşkonmaz, pavurya, enginar haşlama, mısır haşlama.


HANGİ YEMEKLER SERVİS EDİLİRKEN YANLARINA DEŞET TABAĞI (KEMİK TABAĞI) VERİLİR?


Soğuk yarım istakoz, yapraklı enginar haşlama ve çiğ kurbağa bacağı,
midye marinier, balık çorbası (buyabez), pağurya, civciv, piliç,
porsiyonluk balıklar, küçük balıklardır.


HARDAL HANGİ YEMEKLERLE SERVİS EDİLİR?


Kırmızı etlerle, soğuk etlerle, şarküteri ve jambon, sığır haşlama, şukrut
garni, bütün sosis çeşitleri, bazı peynir çeşitleri.


BİBER DEĞİRMENİ HANGİ YEMEKLERİN YANINDA VERİLİR?


Füme etlerle, füme balıklarla, istiridye, raklet, sebzeli yahniler.


RENDE PEYNİR HANGİ YEMEKLERİN YANINDA SERVİS EDİLİR?


Soğan çorbası, ministrone, risotta, spagetti ve erişte çeşitleri, rivioli,
lazanya, kaneloni, makarna çeşitleri.


Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 14:10